Gjorde en underbar desert igår, nämligen vitchokladspannacotta med passionsfrukt. Det är löjligt enkel att göra och barnsligt god. Kan vara bra att nämna att jag inte bruka använda frukt men gjorde ett undantag för passionsfrukt. Den innehåller väldigt lite kolhydrater jämfört med annan frukt och är helt okej att unna sig ibland.
För 2-3 portioner (vi var två som delade på detta recept, men hade lätt kunnat vara tre då det blir ganska mastigt)
3 dl grädde
1 tsk vaniljpulver (ta mindre om ni vill ha mindre vaniljsmak, eller byt ut mot vaniljstång)
1½ gelatinblad
40 g vit choklad (Cavalier, utan tillsatt socker)
en nypa sötströ (kan uteslutas)
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 5 min. Koka upp grädden tillsammans med sötströ och vaniljen. Låt sjuda någon minut medan du rör om.
Tag av kastrullen från plattan och lägg ner den vita chokladen (bryt i mindre delar så smälter den fortare). Krama ut allt vatten ur gelatinbladen och lägg även dom i den varma grädden. Blanda noga och häll upp i glas. Ställ i kylen, gärna 4-6 timmar. Vill man att det går fortare kan man ställa dom i frysen en stund, håll koll bara så att dom inte fryser helt.
Servera med fruktköttet från en passionsfrukt och ev hallon som dekoration. Löjligt gott!