Häromdagen gjorde jag ännu en mumsig (och superlätt) efterrätt. Svängde ihop en vitchokladmousse och hade köpt jordgubbar. Tyvärr är jordgubbarna man får tag på just nu (spanska) inte direkt smakrika som de svenska är på sommaren, kände därför behovet att hotta upp dom lite.
Citronmarinerade jordgubbar:
4-500 g jordgubbar
1 ekocitron
1 msk sötning (jag valde Sukrilett Flormelis)
Pressa citronsaften i en skål (spara citronskalen), häll ner sötning, vispa runt till sötningen har lösts upp av citronsaften. Klyfta jordgubbarna och vänd ner i blandningen ordentligt. Ställ in i kylen medan du gör chokladmoussen.
Vitchokladmousse 3-4 portioner:
3 dl grädde
85 g vit choklad (märket Cavalier har en utan socker, dock sötad med sötningsmedel – chokladkakan är på just 85 g)
2 äggulor
2 msk philadelphia
0,5 vaniljpulver eller några droppar vaniljextrakt
Vispa grädden lätt med elvisp, inte så den blir helt vispad utan fortfarande lite rinnande. Smält chokladen i mikron eller vattenbad. Blanda ner äggulor, philadelphia, vaniljpulver och den smälta chokladen under lätt omrörning. Vispa några varv till med elvispen så det blir ordentligt blandat. Låt stå i kylen minst 30 min.
Servera chokladmoussen med de citronmarinerade jordgubbarna och riv över lite citronskal.