Innehåller annonslänk till Cervera
Tips inför VÅFFELDAGEN nästa vecka. Cervera kör kampanj med minst 25% på alla våffeljärn – kolla här (adlink)
Jag använder våffeljärnet till dessa västerbottenvåfflor och även chaffles (receptlänk).
Ni måste bara testa dessa västerbottenvåfflor, det har blivit en riktig bloggfavorit.
Topping kan man ju välja själv, vi brukar köra räkor, creme fraiche, dill, extra västerbottenost, rödlök mm.
Vill man inte ha räkor så varför inte prova strimlad skinka eller avokado kanske?
Västerbottenvåfflor, ca 5-6 st
6 ägg (är dom små, så ta 7)
250 g riven ost. (Jag tog 150g Västerbottenost och 100 g mild herrgårdsost)
6 msk majonnäs (alternativt creme fraiche)
2 msk pofiber
25 g smält smör
Lite svartpeppar
Gör såhär:
Börja med att vispa äggen fluffigt med en elvisp, brukar ta nån minut. Tillsätt övriga ingredienser och låt smeten stå någon minut. Häll i några matskedar smet i våffeljärnet och kör tills våfflan fått färg. Dom blir lite smått frasiga men ändå ganska mjuka – lite svårt att få krispiga utan mjöl. Dessa blev extremt mättande, fick knappt i mig en hel våffla – men gott var det verkligen!
Hoppas ni haft en trevlig kristihimelsfärd och njuter lite extra av långhelgen.
15 comments
[…] Källa […]
Hej! Kan man göra dem i ugnen? Jag har inget våffeljärn…
Det borde gå utmärkt. Testa 10-13 min 200 grader. Känns dom en helt klara så vänd dom och kör ett par min till.
[…] på våfflor – västerbottensostvåfflor med räkor. Bra sidorätt till […]
Men gud så goda! Jag halverade receptet, hade i cheddarost istället och råkade glömma pofiber men de blev superfrasiga och goda ☺ Toppade med räkor, tryffelmajo, avokado, rödkök, Creme fraiche och färsk basilika. Lyckades få i mig 2 st! Kan verkligen rekommendera att testa!
något man kan använda istället för pofiber?eller lika bra om man bara lämnar bort det?
Pofiber binder smeten något, så skulle tro det kan bli lite kladdigare annars. Testa 1-2 tsk fiberhusk eller prova uteslut det – men jag har ej provat utan pofiber själv så kan inte veta hur det blir 🙂
Kan man utesluta majonnäs? Våfflorna ser ju helt fantastiska ut men är inte ett stort fan utav just majo ?
Det smakar ju ej majonnäs 🙂 Men byt mot tex philadelphia eller creme fraishe 🙂
Hva kan man bruke istedet for pofiber?
Testa 1-2 tsk fiberhusk eller prova uteslut det – men jag har ej provat utan pofiber själv så kan inte veta hur det blir 🙂
Kan man inte använda varken bakpulver eller jäst i lchf-recept? OM så ger ju jäst ofta frasiga våfflor och bakpulver också om man vill använda våfflat direkt efter gräddning… måste prova ditt recept ser urgott ut!!!
Bakpulver har jag i många recept, de går så bra så. Jäst behöver socker och stärkelse från vetemjöl för att reagera, när man tar bort det så har inte jäst någon större påvärkan och är därför inte användbart med nötmjöler eller enbart ägg/ost smet.
Å vad det ser gott ut!! Blir våfflan som en riktig langoskänsla?? 🙂 Älskar langos och tänker prova ditt recept Jessica 🙂 mvh Anna
Typ aldrig ätit langos – som väl är friterat bröd? Detta blir både lite mjuka och lite krispiga så kanske ger ungefär samma känsla 🙂