Västerbottenvåfflor med räkor

by Jessica

Innehåller annonslänk till Cervera

Tips inför VÅFFELDAGEN nästa vecka. Cervera kör kampanj med minst 25% på alla våffeljärn – kolla här (adlink)

Jag använder våffeljärnet till dessa västerbottenvåfflor och även chaffles (receptlänk).

Ni måste bara testa dessa västerbottenvåfflor, det har blivit en riktig bloggfavorit.

Topping kan man ju välja själv, vi brukar köra räkor, creme fraiche, dill, extra västerbottenost, rödlök mm.

Vill man inte ha räkor så varför inte prova strimlad skinka eller avokado kanske?

IMG_20160505_202618

Västerbottenvåfflor, ca 5-6 st

6 ägg (är dom små, så ta 7)

250 g riven ost. (Jag tog 150g Västerbottenost och 100 g mild herrgårdsost)

6 msk majonnäs (alternativt creme fraiche)

2 msk pofiber

25 g smält smör

Lite svartpeppar

 

Gör såhär:

Börja med att vispa äggen fluffigt med en elvisp, brukar ta nån minut. Tillsätt övriga ingredienser och låt smeten stå någon minut. Häll i några matskedar smet i våffeljärnet och kör tills våfflan fått färg. Dom blir lite smått frasiga men ändå ganska mjuka – lite svårt att få krispiga utan mjöl. Dessa blev extremt mättande, fick knappt i mig en hel våffla – men gott var det verkligen!

Hoppas ni haft en trevlig kristihimelsfärd och njuter lite extra av långhelgen.

 

IMG_20160505_203101

print

You may also like

15 comments

10 våffelrecept för både söta och salta smaklökar 2021-03-17 - 12:19

[…] Källa […]

Reply
Emma 2019-01-06 - 14:07

Hej! Kan man göra dem i ugnen? Jag har inget våffeljärn…

Reply
Jessica 2019-01-30 - 13:36

Det borde gå utmärkt. Testa 10-13 min 200 grader. Känns dom en helt klara så vänd dom och kör ett par min till.

Reply
Veckans bästa » Tre tjejer i köket 2017-07-16 - 09:50

[…] på våfflor – västerbottensostvåfflor med räkor. Bra sidorätt till […]

Reply
Angie.loves.food 2017-06-10 - 17:42

Men gud så goda! Jag halverade receptet, hade i cheddarost istället och råkade glömma pofiber men de blev superfrasiga och goda ☺ Toppade med räkor, tryffelmajo, avokado, rödkök, Creme fraiche och färsk basilika. Lyckades få i mig 2 st! Kan verkligen rekommendera att testa!

Reply
josephine 2017-04-27 - 09:15

något man kan använda istället för pofiber?eller lika bra om man bara lämnar bort det?

Reply
jessica 2017-04-27 - 09:22

Pofiber binder smeten något, så skulle tro det kan bli lite kladdigare annars. Testa 1-2 tsk fiberhusk eller prova uteslut det – men jag har ej provat utan pofiber själv så kan inte veta hur det blir 🙂

Reply
Naomi 2017-03-10 - 17:19

Kan man utesluta majonnäs? Våfflorna ser ju helt fantastiska ut men är inte ett stort fan utav just majo ?

Reply
jessica 2017-04-27 - 09:23

Det smakar ju ej majonnäs 🙂 Men byt mot tex philadelphia eller creme fraishe 🙂

Reply
Lene 2016-11-27 - 11:01

Hva kan man bruke istedet for pofiber?

Reply
jessica 2017-04-27 - 09:24

Testa 1-2 tsk fiberhusk eller prova uteslut det – men jag har ej provat utan pofiber själv så kan inte veta hur det blir 🙂

Reply
Sara 2016-11-20 - 08:04

Kan man inte använda varken bakpulver eller jäst i lchf-recept? OM så ger ju jäst ofta frasiga våfflor och bakpulver också om man vill använda våfflat direkt efter gräddning… måste prova ditt recept ser urgott ut!!!

Reply
Jessica 2016-11-20 - 14:12

Bakpulver har jag i många recept, de går så bra så. Jäst behöver socker och stärkelse från vetemjöl för att reagera, när man tar bort det så har inte jäst någon större påvärkan och är därför inte användbart med nötmjöler eller enbart ägg/ost smet.

Reply
Anna 2016-05-11 - 22:11

Å vad det ser gott ut!! Blir våfflan som en riktig langoskänsla?? 🙂 Älskar langos och tänker prova ditt recept Jessica 🙂 mvh Anna

Reply
Jessica 2016-05-14 - 10:31

Typ aldrig ätit langos – som väl är friterat bröd? Detta blir både lite mjuka och lite krispiga så kanske ger ungefär samma känsla 🙂

Reply

Leave a Comment