Ugnsbakade rödbetor med chevre, valnötter och bacon

by Jessica

IMG_20160125_191658

Dagens snabba middagstips är ugnsbakade rödbetor, chevreost och valnötter. Lagt på en bädd av babyspenat eller ruccola och toppat med knaperstekt bacon. Låter det gott? Servera gärna med tex lite skirat smör över, magiskt gott! Liberal middag som man klart kan unna sig ibland om man klarar av fler kolhydrater.

Ingredienser, 2 port eller 4-6 förrätter

4-500 g skalade rödbetor

100 g chevreost

50 g valnötter

50 g spenat

140 g bacon

Salt, peppar, en skvätt olivolja

Gör såhär:

Klyfta rödbetorna, lägg i en form. Slå över lite olivolja, salt och peppar. In i ugnen på 200 g ca 20 min. Bryt chevreosten i bitar och strössla över rödbetorna. Strö över valnötterna och ställ in i ugnen 10 min till.

Under tiden kan ni strimla baconet och knapersteka.

Ta ut formen ur ugnen. Lägg en en bädd med spenat på tallriken. På med rödbetsblandningen och toppa med bacon. Kanongott! Passar bra som förrätt också och då kan ni nog räkna med 4-6 portioner av detta recept.

print

You may also like

Leave a Comment