Hej allihopa!
Hoppas ni alla mår bra där ute, galna tider just nu så vill bara påminna er alla att vara lite extra snälla mot varandra. Tänker inte gå in mer på läget än så, jag tror ni alla fått nog med uppdateringar om corona vid det här laget. Så vad sägs som lite matsnack istället?
Idag blev det en enkel men så god middag. Rotade lite i kylen och hade både fänkål och tomater som behövde användas upp + ett torskblock i frysen, perfekt kombo!
Vi åt denna rätt som den var – blir väldigt lätt då, men man kan göra ett gott blomkål- eller broccolimos till och få det lite matigare.
Ingredienser ca 2-3 portioner
400 g Torskfile (vi hade ett fryst torskblock, men tinat)
1 Fänkålsstånd
150 g körsbärstomater
ca 1-1,5 dl grädde
Saften från en halv citron
några klickar smör
salt, peppar, dill (färsk eller fryst) och ev lite krasse
1 paket bacon
ev lite parmesan
Gör såhär
Skär fänkålen i klyftor, dela tomaterna och sprid ut i kanterna på en ugnsform.
Ta den tinade torsken och badda av ordentligt så den inte är så blöt. Lägg torsken i mitten av formen. Lägg några klickar smör på fänkålen, häll ut grädden jämt fördelat i formen, salta och peppra rikligt, pressa över citron och strö ut lite dill.
In i ugnen på 200 grader i ca 25-30 min. Torsken ska fortfarande vara lite fast och fänkålen ska bli mjuk och lite söt nästan i smaken. Strimla och stek baconet strax innan du tar ut fisken.
Ta ut formen, riv lite parmesan över rätten, strössla över lite knaperstekt bacon och strö över lite färsk dill eller krasse. Så enkelt och gott!
1 comment
Jäklar vad gott! Tack för receptet.