Här kommer ett snabbt och smarrigt lunch/middagstips som passar bra varma sommardagar när man kanske inte vill stå i köket hur länge som helst. Vi åt detta till middag igår och det tog ca 20 min att fixa i ordning – alldeles lagom!
Har bestämt mig nu för att prova lite nya roliga saker med fisk, för att få in det mer i vår kost. Från och med nu kör vi FISKTISDAG hemma hos oss (får väl se hur bra vi kan hålla det, haha). Häng gärna på genom att hashtagga era maträtter med #Fisktisdag på Instagram, så kan vi ge varandra ideér.
Torskbiffar (ca 4 st större).
400 g Torsk, färsk eller tinad
1 ägg
salt, svartpeppar och citronpeppar
persilja/gräslök/dill (välj en eller blanda fritt)
½ finhackad (eller riven) gul lök
smör till stekning
Gör alla ingredienser i matberedare alternativt blanda för hand. Om ni tycker att smeten inte alls håller ihop kan ni tillsätta tex 1-2 tsk mandelmjöl – jag tyckte inte det behövdes.
Forma till 4 biffar, salta och peppra lite extra. Stek i rikligt med smör ca 4 min på varje sida eller tills de verkar klara.
Tips: blöt händerna i kallt vatten innan så är det lättare att forma biffarna. Bill ni ha mindre biffar eller göra till fiskbollar så funkar det med, tänk på att stektiden blir mindre då.
Dillmajonäs:
ca 2 dl majonäs
1-2 matskedar creme fraishe (går att utesluta om man vill ha mejerifritt)
Färsk eller fryst dill efter smak
½ pressad citron
salt, peppar
Blanda ihop och smaka av. Servera med biffarna och tex lite grönsallad eller kokt broccoli.
7 comments
Trillade över ditt recept när jag sökte på torskbiffar. De blev jättegoda och var så enkla att göra. Passade bra med kokt potatis o hollandaiesås så här mitt i vintern. Kommer nog också att funka bra kalla på ett smörrebröd med dillmajonnäs på toppen.
Mycket god och lättlagad. Ny favorit
Är receptet 2 el 4 portioner?
Du, det blev gôr gôtt och omtyckt av hela familjen!
Va roligt och höra! 🙂
Ser jättegott ut, jag skulle också behöva få in mer fisk i vardagsmaten. Jag följer med spänning.
Ja, jag vet inte varför vi är så dåliga på att äta fisk – det är ju så gott! denna vecka får det dock bli en annan dag eftersom jag inte ska laga mat hemma ikväll 🙂