Till frukost idag fick det bli pannkakor, det är inte ofta! Jag tillhör nog en av dom som inte är något fan av våfflor och pannkakor – men ett par gånger om året kan det vara riktigt gött! Ännu värre när jag ser folk äta det till middag – med grädde och sylt. Hör min gammelmorfars röst i huvudet ”Pannkakor till middag? Det är ingen middag, det är efterrätt”, haha.
Iallafall, idag blev det pannkaka, tänkte även att vår lilla tjej skulle få testa att äta pannkaka till frukost. Hon har blivit 8 månader nu och är nyfiken på all mat – även om det mesta hamnar brevid eller på golvet. Ni med småbarn känner nog igen det.
Här kommer iallafall receptet.
Pannkakor, ca 3-4 st
3 ägg
1 dl grädde
En nypa salt
Gör såhär
Vispa ihop ägg och grädde och salt. Klicka i smör i en liten stekpanna, jag använde osaltat smör. Häll i smeten så det täcker botten,stek på medelvärme ett par min tills ovansidan blivit fast och vänd sedan, stek nån minut på den sidan också.
Servera med tex bär, vaniljsmör (osaltat smör blandat med vaniljpulver och ev lite kanel), vispad grädde/kokosgrädde eller fibersirap.