Hemma från jobbet idag med feber och har legat i sängen hela förmiddagen. Fick ta mig upp och fixa lunch iallafall med det som fanns hemma. Enkel och snabb tonfiskgratäng fick det bli. Testade även shiratakinudlar för första gången. Smakar ganska likt vanliga nudlar men innehåller 0 kolhydrater. Perfekt! Finns bland annat att köpa hos cleaneating.
Tonfiskgratäng, Ingredienser 2-3 port:
200 g shiratakinudlar (kan säkert även bytas bönpasta för dom som äter det)
2 dl creme fraishe
1 paket bacon (140 g)
1 burk tonfisk i vatten
1 gul lök
1/2 solo vitlök (alternativt 2 klyftor)
Ca 2 msk tomatpure
Fryst/färsk hackad persilja
Ca 100g riven ost
Salt, peppar + ev curry
Koka nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen, låt rinna av i ett durkslag. Lägg sedan nudlarna i botten av en ugnsform.
Hacka löken. Stek den tillsammans med bacon och vitlök några minuter. Tillsätt tonfisken och tomatpure. Rör om försiktigt. Krydda med salt, peppar och eventuellt lite curry (kan bytas mot tex paprikapulver). I med creme fraishen och strössla över lite persilja. Låt puttra ca 5 min.
Häll tonfisksåsen över nudlarna. Lägg på den rivna osten och lite extra persilja. In i ugnen på 200g i 15-20 min.
Låg gratängen stå några minuter efter ni tagit ut den. Servera eventuellt med lite grönsallad.
1 comment
Jättegott! Bytte gul lök till röd dock.