Detta enkla med ack så goda sätt att tillaga körsbärstomater är dagens tips. Perfekt tillbehör till middagen, att använda i en god sallad eller varför inte slänga i en omelett.
Allt man egentligen behöver är lite tålamod – vilket jag egentligen inte har. Tur att man kan göra annat under tiden.
Ingredienser;
Valfri mängd körsbärstomater (i detta fall 500 g)
2-3 vitlöksklyftor
1/2 citron
Flingsalt, svartpeppar
Torkade örter, tex timjan och oregano
En skvätt olivolja
Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 g (har ni gott om tid så kör 125). Halvera tomaterna och lägg på en plåt, skvätt över lite citronsaft och olivolja. Krydda med salt, peppar och örter. Blanda runt med händerna. Skiva vitlöken och släng över, skiva citronen och lägg med på plåten. In i ugnen i ca 1,5 timme på 150 g. Dom ska se ut som bilden nedan, så håll lite koll.
Låt svalna något innan ni äter dom. Blir det tomater över så lägg i en glasburk och förvara i kylskåp i några dagar.