Salsiccia, smörstekt kål & gurkmajonnäs

by Jessica

 

Idag blev det enkel middag här hemma men ack så gott. Jag hängde med min kära vän Anna idag och slog våra kloka huvuden ihop i köket. Ibland är det enkla det godaste!

Vi åkte till Lidl som har väldigt bra korvsortiment och köpte färsk salsiccia + vitkål. Korven innehåller 90% kött och 2,3 kolhydrater/100g.

IMG_20160509_184129

Korven steks på mellan mellanvärme tills man uppnår innertemp på minst 72 grader. Jag steker den då ca 10-15 min och lägger på ett lock.

IMG_20160509_184143

Vitkålen strimlas tunt, med en mandolin eller osthyvel blir det lagomt tunna strimlor. Går givetvis med en bra kniv också. Stek i rikligt med smör i ca 10-15 minuter så kålen nästan karamelliseras av smöret. Jag brukar även ha en strimlad lök i för ännu godare smak. Glöm inte salta och peppra!

 

IMG_20160509_191044

Till detta slängde jag ihop en gurkmajonnäs. Den kan man givetvis variera men jag valde en enkel variant.

Gurkmajonnäs, 3-4 port;

1,5 dl majonnäs (köpt eller egengjord, vill ni göra den mildare så byt 0,5 dl mot creme fraishe)

1-2 finhackade inlagda gurkor

1/2-1 tsk Riven pepparrot/pepparrotscreme

1/2 finhackad rödlök

Salt, peppar

En nypa gurkmeja (kan uteslutas, mest för färgen)

IMG_20160509_192154

 

 

print

You may also like

1 comment

Bibbi 2018-02-07 - 18:31

Väldigt enkelt och gott. ? Gurkmajonäsen var en god nyhet för oss, och passade väldigt bra till.
Vi hade kravmärkt färsk salsiccia från Gårdssällskapet.se.
Vi tackar för ett nytt favvisrecept. ?

Reply

Leave a Comment