Idag blev det enkel middag här hemma men ack så gott. Jag hängde med min kära vän Anna idag och slog våra kloka huvuden ihop i köket. Ibland är det enkla det godaste!
Vi åkte till Lidl som har väldigt bra korvsortiment och köpte färsk salsiccia + vitkål. Korven innehåller 90% kött och 2,3 kolhydrater/100g.
Korven steks på mellan mellanvärme tills man uppnår innertemp på minst 72 grader. Jag steker den då ca 10-15 min och lägger på ett lock.
Vitkålen strimlas tunt, med en mandolin eller osthyvel blir det lagomt tunna strimlor. Går givetvis med en bra kniv också. Stek i rikligt med smör i ca 10-15 minuter så kålen nästan karamelliseras av smöret. Jag brukar även ha en strimlad lök i för ännu godare smak. Glöm inte salta och peppra!
Till detta slängde jag ihop en gurkmajonnäs. Den kan man givetvis variera men jag valde en enkel variant.
Gurkmajonnäs, 3-4 port;
1,5 dl majonnäs (köpt eller egengjord, vill ni göra den mildare så byt 0,5 dl mot creme fraishe)
1-2 finhackade inlagda gurkor
1/2-1 tsk Riven pepparrot/pepparrotscreme
1/2 finhackad rödlök
Salt, peppar
En nypa gurkmeja (kan uteslutas, mest för färgen)
1 comment
Väldigt enkelt och gott. ? Gurkmajonäsen var en god nyhet för oss, och passade väldigt bra till.
Vi hade kravmärkt färsk salsiccia från Gårdssällskapet.se.
Vi tackar för ett nytt favvisrecept. ?