Idag blev det härlig husman här hemma. Pannbiff har varit något av en favorit ända sedan jag var liten och varje gång mamma gjorde det så åt man lite extra mycket. Idag fick det helt enkelt bli en LCHFvänlig variant och det blev fantastiskt gott. Många barndomsminnen som väcktes till liv vill jag lova.
Till pannbiffarna serverade vi mitt goda brysselkålsmos. Receptet för det hittar ni här: Brysselkålsmos
Ingredienser Pannbiffar ca 8 st (3-4 port)
500 g blandfärs
1 stor gul lök
2 msk mandelmjöl
½ dl grädde
en skvätt kalvfond
lite soja (jag använder glutenfri soja)
peppar
smör till stekning
Gör såhär: Blanda grädden med mandelmjöl i en bunke. Låt det dra medan du river halva löken, finhacka den andra halvan och stek den i smör. Blanda sedan i den rivna råa löken, blandfärsen och den stekta löken med mandelmjölsgrädden. Droppa i lite soja, kalvfond och peppar. Det kommer absolut inte smaka mandelmjöl, så oroa er inte för det.
Tål ni ej mandel? Testa lite riven parmesan istället eller rivna fläsksvålar.
Forma smeten till 8 biffar och stek ca 3 min på varje sida i smör. Skiva ytterligare en gul lök och lägg ner i stekpannan tillsammans med pannbiffarna. Slå på ca 3 dl grädde, salt och peppar och låt puttra ca 5-10 min.
Servera biffarna med brysselkålsmosen och lite smörstekt svamp, det passar otroligt bra ihop!
1 comment
Älskar brysselkål men tanken på mos har aldrig slagit mig. Tack för tipset! Broccoli och blomkål är ju givna men brysselkålen har aldrig slagit mig in. Ska testas snarast 🙂