Saffransmuffins

by Jessica

Saffransmuffins toppat med philadelphia och valnöt.

Igår beslutade jag mig för att baka, det har aldrig varit min starka sida, men skam den som ger sig. Var sugen på nåt gott och fick en julkänsla i kroppen, börjar verkligen längta till julen känner jag nu så jag började googla recept. När det kommer till mat är jag uppfinningsrik, kommer på egna saker och använder sällan andras recept mer än som inspiration, men när det kommer till bakning, ja då får jag lita på andra.

Hamnade tillslut inne på en av favoritbloggarna, www.56kilo.se och hittade recept på saffransmuffins. Började baka och insåg ungefär halvvägs att jag endast hade 3 dl mandelmjöl kvar.. PANIK! Fick experimentera lite ändå och satan så gott det vart. Ett bra tips inför adventsfikat kommer här:

Mitt Recept för ca 12 st mumsiga Saffransmuffinsar:

3 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 dl sötströ
140 g smält smör
100 g philadelphiaost
1 dl vispgrädde
0,5 g (1 pkt) saffran
2 tsk bakpulver
4 ägg
1 krm vaniljessens

Sätt ugnen på 175 g

Vispa sötströ och ägg poröst med elvisp, smält smöret och blanda med saffran.
Vispa ner smör, grädde och philadelphiaost i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i samma bunke.
Portionera upp i muffinsformar och grädda i ca 25 min i mitten av ugnen.

 

Orginalreceptet kommer härifrån: http://56kilo.se/lchf-saffransmuffins/

print

You may also like

1 comment

Saffranscheescake | Tjockkocken 2014-12-10 - 21:48

[…] 3 smulade saffransmuffins (recept har du här https://www.tjockkocken.se/saffransmuffins/) […]

Reply

Leave a Comment