Picknick: Tonfisksallad med Rhode Islanddressing

by Jessica

 

Dagens snabba lunchtips är tonfisksallad, perfekt och ta med sig ut på picknicken som vi gör idag.

Bara att packa med sig salladen i matlådor, såsen i en egen burk och glöm inte ta med er vatten!

Ingredienser Tonfisksallad ca 2 portioner;

2 burkar tonfisk i vatten

En näve körsbärstomater

0,5 rödlök

150 g fetaost

0,5 gurka

En näve babyspenat eller ruccola

2-3 kokta ägg

Salt, peppar

Gör såhär:

Koka äggen och låt svalna. Hacka gurka, fetaost och tomat å lägg i en skål. Skiva löken tunt och lägg ner med grönsakerna. Häll av vattnet från tonfisken, blanda allt försiktigt. Lägg i en matlåda och toppa med spenat/ruccola och ägghalvor. Äter ni det hemma på tallrik så kan ni ju välja och blanda ihop allt direkt i skålen.

Toppa sedan med rhodes island dressing vid servering.

Ingredienser Rhode Island dressing, ca 2 port:

1 dl vispgrädde

0,5 dl majonnäs

0,5 dl creme fraishe (kan utesluta, ta mer majonnäs bara)

1-2 msk steviaketshup (kan bytas mot tomatpuré)

Salt, peppar

Lite citronsaft

Blanda alla ingredienser. Blir den för lös så tillsätt lite extra majonnäs.

print

You may also like

1 comment

Mikaela Svanborg 2021-02-11 - 18:56

Åt en jättegod tonfisksallad med dill, röda bönor och kokt ägg också: https://farbrornikos.se/2020/12/26/tonfisksallad/

Reply

Leave a Comment