Dagens snabba lunchtips är tonfisksallad, perfekt och ta med sig ut på picknicken som vi gör idag.
Bara att packa med sig salladen i matlådor, såsen i en egen burk och glöm inte ta med er vatten!
Ingredienser Tonfisksallad ca 2 portioner;
2 burkar tonfisk i vatten
En näve körsbärstomater
0,5 rödlök
150 g fetaost
0,5 gurka
En näve babyspenat eller ruccola
2-3 kokta ägg
Salt, peppar
Gör såhär:
Koka äggen och låt svalna. Hacka gurka, fetaost och tomat å lägg i en skål. Skiva löken tunt och lägg ner med grönsakerna. Häll av vattnet från tonfisken, blanda allt försiktigt. Lägg i en matlåda och toppa med spenat/ruccola och ägghalvor. Äter ni det hemma på tallrik så kan ni ju välja och blanda ihop allt direkt i skålen.
Toppa sedan med rhodes island dressing vid servering.
Ingredienser Rhode Island dressing, ca 2 port:
1 dl vispgrädde
0,5 dl majonnäs
0,5 dl creme fraishe (kan utesluta, ta mer majonnäs bara)
1-2 msk steviaketshup (kan bytas mot tomatpuré)
Salt, peppar
Lite citronsaft
Blanda alla ingredienser. Blir den för lös så tillsätt lite extra majonnäs.
1 comment
Åt en jättegod tonfisksallad med dill, röda bönor och kokt ägg också: https://farbrornikos.se/2020/12/26/tonfisksallad/