Idag fick plötsligt ett sug efter pastasallad (say what!). Det är annars något av det tråkigaste som finns i matväg och jag är ingen direkt pastamänniska men idag blev jag jätte sugen på det. Kan ha och göra med att jag ville ha lunch för och inte orkade ”laga” något. Perfekt och kasta i lite av det man har hemma.
Dock är det inte vanlig pasta i salladen utan KIKÄRTSPASTA (Risentas, består av 100% kikärtor). Den är glutenfri och nog det bästa substitut jag testat hittills. Inget för dom som räknar kolhydrater eller kör strikt LCHF, men för dom som äter bönor och vill ha ett mindre stabbigt alternativ till vanlig mjölpasta så är det perfekt.
Som dressing gjorde jag en sats neutral majonnäs med stavmixer. Rekommenderar att göra er egen men om ni använder köpt så ta ca 1,5 dl (man kan då blanda med lite creme Fraiche om man vill). Men egen är godast och så enkelt. Recept för Majonnäs hittar du här (receptlänk)
Pastasallad med Tonfisk, ca 4 portioner.
Ca 150 g okokt kikärtspasta
1-2 burkar tonfisk i vatten (beroende på hur mycket tonfisk du vill ha.
2-3 salladslökar alt en liten rödlök
1/2 gurka
En näve körsbärstomater
1/2 röd paprika
Salt, peppar, dill och persilja + ev lite citronsaft
Gör såhär:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, spola kallt vatten på den kokta pastan så den svalnar.
Finhacka lök, tomat, gurka, paprika och lägg i en skål. Vänd ner pastan och majonnäs. Blanda runt och krydda med salt, peppar, dill och persilja. Gott att pressa över lite citronsaft också.
Häll av vattnet från tonfisken och blanda försiktigt i den i pastasalladen. Klart!
Tips,byt ut tonfisk mot grillad kyckling och byt dill mot curry för en annan typ av sallad. Man kan även ha i fetaost eller hackat kokt ägg. Prova er fram!