Parmesanomelett med lax & sparris

by Jessica

Idag till brunch blev det en lyxig omelett – ibland är det enkla det allra godaste. 

Detta blir 1 rejäl portion så man står sig lätt i många timmar.

IMG_20160424_095834

Parmesan omelett, 1 port;

3 ägg

2-3 msk grädde 

En näve riven parmesan (ca 30 g)

Salt och peppar

IMG_20160424_100632

Häll alla ingredienser i en skål, vispa försiktigt ihop. Ta fram en liten stekpanna och lägg i en klick smör. När smöret börjat smälta så häll i omelettsmeten och lägg på ett lock. Ha på medelvärme så att omeletten ej bränns. Efter 4-5 min är den klar, kolla så den blivit genomstekt men det gör inget om den är lite krämig i mitten. Stjälp försiktigt upp omeletten på en tallrik.

IMG_20160424_100615

Tillbehör:

3-4 tunna färska sparrisar

80 g skivad rökt lax

80 g Philadelphia

1/2 citron

Salt & peppar

Stek sparrisen i en het grillpanna/gjutgärnspanna så att dom får lite färg. Rulla laxskivorna som en ”ros”. Blanda Philadelphia ordentligt med saften från en halv citron, lite salt och peppar.

Toppa omeletten med lite ruccola, sparrisen, laxrosorna, några flagor parmesan och citroncreamcheese.

received_10154092342537902sambons variant blev såhär 

print

You may also like

2 comments

Christina 2018-04-01 - 19:51

Och vi har alla ingredienser hemma! Tusen tack och Glad Påsk!

Reply
http://www.exemcor.com/ 2017-02-15 - 17:50

Kjempefine bilder du viser her!! Alltid gøy med gjensyn med slikt som er en fryd for øyet:-) Jeg fikk veldig lyst Ã¥ smyge ned i det delige sengetøyet her… Lykke til i utfordringen!

Reply

Leave a Comment