Idag till brunch blev det en lyxig omelett – ibland är det enkla det allra godaste.
Detta blir 1 rejäl portion så man står sig lätt i många timmar.
Parmesan omelett, 1 port;
3 ägg
2-3 msk grädde
En näve riven parmesan (ca 30 g)
Salt och peppar
Häll alla ingredienser i en skål, vispa försiktigt ihop. Ta fram en liten stekpanna och lägg i en klick smör. När smöret börjat smälta så häll i omelettsmeten och lägg på ett lock. Ha på medelvärme så att omeletten ej bränns. Efter 4-5 min är den klar, kolla så den blivit genomstekt men det gör inget om den är lite krämig i mitten. Stjälp försiktigt upp omeletten på en tallrik.
Tillbehör:
3-4 tunna färska sparrisar
80 g skivad rökt lax
80 g Philadelphia
1/2 citron
Salt & peppar
Stek sparrisen i en het grillpanna/gjutgärnspanna så att dom får lite färg. Rulla laxskivorna som en ”ros”. Blanda Philadelphia ordentligt med saften från en halv citron, lite salt och peppar.
Toppa omeletten med lite ruccola, sparrisen, laxrosorna, några flagor parmesan och citroncreamcheese.
sambons variant blev såhär
2 comments
Och vi har alla ingredienser hemma! Tusen tack och Glad Påsk!
Kjempefine bilder du viser her!! Alltid gøy med gjensyn med slikt som er en fryd for øyet:-) Jeg fikk veldig lyst Ã¥ smyge ned i det delige sengetøyet her… Lykke til i utfordringen!