Parmesanfyllda Lövbiffsrullader i bacon och svampsås med ugnsrostade grönsaker

by Jessica

IMG_20150501_200656

Oj, det kan ha blivit den längsta recepttiteln hittills, men det är den värd! Bjöd min kära sambo och fina vän Anna (med känd som Annaslchf) på middag den 1 maj. För besväret bakade hon massa gott till mig – både rulltårta och biskivier, lchfvänliga såklart. Dom recepten hittar ni här: Biskivier och Rulltårta. Båda rekommenderas starkt!

Nog om fikat, tillbaka till middagen. Hade massa lövbiff i frysen som jag tagit fram och låtit tina. Så försökte komma på något trevligt att slänga ihop till middag. Det gick hem hos både karln och vännen.

Ingredienser Lövbiffsrullader, ca 5-6 portioner:

ca 1 kg lövbiff

riven parmesan

salt, peppar, timjan

smör till stekning

tandpetare

 

IMG_20150501_194849

Lägg lövbiffsskivorna på en skärbräda. krydda med salt, peppar och timjan. Riv parmesan över varje skiva. Rulla ihop försiktigt och fäst med tandpetare. Stek någon minut på varje sida, dom ska inte vara genomstekta utan enbart får lite färg. Lägg sedan lövbiffsrulladerna åt sidan medan du gör såsen.

Till bacon/svampsåsen

1 paket bacon

1-2 dl torkad/färsk svamp (beror på hur mycket svampsmak du vill ha)

2 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

ca 3 dl grädde

en skvätt Bong Schalottenlöksfond

salt, peppar, timjan, rosmarin

smör till stekning.

ev arrowrot/en äggula/någon matsked philadelphia

 

Fräs svamp, bacon, schalottenlök och vitlök ihop i några minuter tills svampen känns genomstekt. Häll på fond och grädde. Krydda med salt (tänk på att baconet tillför sälta, så ta inte för mycket), peppar, timjan och ev rosmarin. Låt puttra ihop och red såsen med lite arrowrot (alternativt en äggula eller lite philadelphia). Lägg sedan i lövbiffsrulladerna i såsen och lägg på ett lock. Låt puttra på medelvärme 10-15 min (tills lövbiffen ser klar ut)

IMG_20150501_195850

 

Till dessa rullader blev det grönsaker i ugn med örter. Tog en aubergine, paprika, rödlök – men ta det ni tycker om bäst. Skär i lagoma bitar, lägg i en ugnsform. Häll över lite olivolja och ett par klickar smör. krydda med salt, peppar, färsk rosmarin och ev lite timjan. Kör i ugnen på 150 g grill ca 30 min, tar ni högre värme kan ni köra kortare tid.

IMG_20150501_195857

print

You may also like

Leave a Comment