Idag blir vår lilla bebis redan 6 veckor och jag kan säga att suget efter att laga mat börjar verkligen komma tillbaka. Det är inte lätt alls dagar att vara själv hemma med en bebis, vissa dagar blir det sån vällagad och god lunch som idag, andra dagar hinner jag inte ens äta. Man får ta chansen när ens barn vill sova middag, som idag!
Jag var sugen på att laga något nytt till lunch men kylskåpet börjar eka tomt. Sådana stunder är nästan bäst, för då får man experimentera med det som finns hemma – man tager vad man haver så att säga.
Det blev panerad och ostfylld kassler med ädelostsås. Serverade med ångad grönkål, ugnsrostade tomater, valnötter och lite smulad ädelost.
Jag lovar, det är så mycket mer okomplicerat än det låter, går ganska fort och är väldigt mättande! Rök är att det borde bli ca 6 st panerade kasslerskivor – jag orkade 1,5 sen vart jag proppmätt.
Panerad och ostfylld kassler, ca 4 portioner
500 g kassler
Ca 12 ostskivor
Ca 1 dl mandelmjöl*
Ca 0,5 dl riven parmesan
Salt, peppar samt ev torkade örter (jag tog salvia)
2 ägg
Smör till stekning
*För nötfri panering, byt mandelmjöl mot tex pofiber.
Gör såhär:
Skär ca 1,5 cm tjock skivor av kasslern, skär försiktigt ett snitt i varje skiva (inte hela vägen igenom). Skär 2 skivor ost och fyll varje kasslerficka med osten.
Ta fram två skålar. I den ena, vispa upp äggen med en gaffel.
Iskål nr 2, blanda mandelmjöl, parmesan, salt, peppar och ev örter till en fin blandning. Doppa kasslern i ägg och sen i paneringen så att den täcker.
Stek ca 3-4 min på varje sida i rikligt med smör så att paneringen blir krispig och osten smälter. Vänd dom försiktigt så att inte paneringen lossnar.
Låt kasslern stå medan du snabbt gör såsen!
Ädelostsås ca 4 port
Ca 1,5-2 dl grädde
Ca 100 g ädelost
Peppar
Gör såhär
Häll grädden i en panna, koka upp den, smula i osten och peppra. Låt puttra några min så osten smälter och såsen tjocknat. Klart!