Gårdagens simpla lunch (men supergoda) passar perfekt om man vill äta något mättande och strikt. Enklare än såhär blir det nästan inte.
Örtsmöret är samma som jag gjorde här: https://www.tjockkocken.se/grillskiva-persiljevitlokssmor-och-smorstekt-svamp/
Till 2 portioner:
2 kycklingfiléer
1 paket bacon (140 g)
ca 1,5 dl riven ost (ta gärna någon smakrik ost eller mozzarella)
salt, peppar, vitlökspulver, paprikapulver (eller valfria kryddor)
Sätt ugnen på 200g. Skär ett djupt snitt mitt på kycklingfiléerna . Krydda insida och utsidan. Fyll filéerna med hälften av osten i varje filé. Linda försiktigt baconet runt den, blir drygt 4 skivor per kycklingfilé. Lägg i en ugnsform och kör ca 20 min på 200g. Kör sedan ett par extra min på grilläge och högre temperatur för att få mer yta.
Servera kycklingen med örtsmöret och lite grönsaker, alternativt gör en sås på majonäs med lite örter.
1 comment
[…] 5. Aldrig mera torra kycklingfiléer. fyll dom med kryddor och en smakrik ost och vira in i fantastiskt bacon: https://www.tjockkocken.se/ostfylld-baconlindad-kyckling-med-ortsmor/ […]