Detta blev lunchen häromdagen när jag hade kycklingfärs (älskar det!) i kylen. Jag har tidigare ett recept på en mejerifri kycklingfärslimpa hör på bloggen – det receptet hittar ni HÄR.
Nu ville jag prova lite andra smaker och det blev verkligen gott. Får ni över så skiva upp och släng med i matlåda.
Örtig kycklingfärslimpa
7-800 g kycklingfärs
1 ägg
Ca 0,75 dl grädde
Ca 50-70 g riven ost (slängde i en näve)
4-5 msk krossade tomater
1 msk tamarisoya
Salt, peppar, timjan, salvia, oregano (torkade elelr färska örter)
Gör såhär
Blanda alla ingredienser i en bunke, snåla ej på kryddorna – kycklingfärs kräver ordentligt kryddning.
Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och forma till en avlång limpa, blöt händerna i kallt vatten så är det lättare.
In i ugnen på 175 g i ca 45-50 min. Skär lite i mitten och kolla så den är klar (klar köttsaft, ej rosa). Om det samlats vätska på plåten så häll försiktigt av det och sila – det blir en bra bas till såsen!
Till kycklingfärslimpan serverade jag en gräddig tomatsås, den gör du enkelt såhär:
Ca 5-6 msk krossade tomater
5-6 msk vätskan från kycklingfärslimpan
Häll dessa i en stekpanna, låt puttra några minuter , slå på 2-3 dl grädde och låt puttra ner till en tjock sås. Smaka av med lite salt, peppar och ev lite mer örter.
Skivade även upp lite färsk broccoli och några haricot verts, slängde ner i en het panna med olja och smör. Stekte 5-10 min så dom fortfarande är al-dente men får härlig stekyta. Smaklig måltid!
3 comments
Vad skall man göra av de krossade tomater som blir över?
Spara det i frysen i lämplig storlek och förpackning
Hej,
tänkte bara tacka dig för väldigt trevliga recept på allt möjligt!
Jag har tagit mig friheten att samla in några till min egen privata samling, ska bli så roligt att prova dom framöver.
Kommer smyga förbi här inne fler gånger 🙂
Ha en trevlig helg!
En Matinspirerad, insnöad, Annika från Simrishamn