Nötfri kesofrölimpa

by Jessica
tjockkocken kesobröd

Inlägget innehåller annonslänkar

Hej allihop,

Kom på att jag glömt lägga upp recept på det bröd som vi har ätit till frukost hela veckan, det måste åtgärdas!

Jag gjorde en liten limpa inspirerat av receptet på mitt nötfria kesobröd, med lite modifieringar. Det blev jättegott! Perfekt att äta ett par skivor av detta fröbröd med massor av gott pålägg till frukost. Trots att brödskivorna blir ganska små så är brödet väldigt mättande och ger bra tuggmotstånd pga fröna.

Receptet kommer här:

Ingredienser, 1 Kesofrölimpa (15-20 skivor)

250 g keso (en liten förpackning)
4 ägg

1,5 msk psylliumhusk (annonslänk)
0,5 dl hela linfrön*
1,5 dl sesamfrön* (blanda gärna svarta och vita) annonslänk

1 dl solrosfrön alt pumpafrön* (annonslänk)
Ca 70 g riven ost 

2 tsk bakpulver
Ett par nypor flingsalt

*Kan bytas mot valfria frön

Tips! Tillsätt lite vörtkryddor i smeten om ni vill ha ett vörtdoftande bröd till julbordet. 

HÄR hittar en liknande brödform jag har. Smidigt med en i silikon! (Annonslänk)

Gör såhär:

Vispa äggen fluffigt med elvisp några min i en skål, tillsätt övriga ingredienser och blanda runt till en jämn smet. Låt sedan smeten stå någon min för att svälla. Häll över smeten i en brödform (annonslänk), min är av silikon och rymmer ca 1,2 liter. 

Strö över lite sesamfrön, pumpafrön eller valfri topping. In i mitten av ugnen på 175 grader i ca 50-60 min, beror lite på er ugn. Använd en sticka och kolla så brödet inte är fuktigt i mitten. Låt det hellre stå lite längre i ugnen på eftervärme i såfall med ugnsluckan på glänt.

Låt limpan svalna ordentligt innan ni hugger in, brukar ta ur brödet ur formen och låta svalna på galler.

Limpan förvaras i kylskåp eller skiva upp och lägg några skivor i frysen för att ha när ni blir sugna på en god frukostmacka.

Den här limpan blir perfekt när det är dags för den första skinkmackan innan jul!

frukost

15281111_10154027523530887_1736378789_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

print

You may also like

20 comments

Anonym 2019-05-12 - 16:04

Har provat några stycken bröd recept, det här blir helt klat mitt favorit bröd. Så himla gott,och bakar det nu för tredje gången. Tack ??

Reply
Jina 2019-01-13 - 19:16

Följde receptet men blev inte alls nöjd. Körde den extra länge eftersom den var så kletig, sista 20 minuter utan form. Blev rätt trevlig skorpa då, men brödet fortsatte vara kladdigt trots att det måste stått 70 minuter i 180 och ytterligare 10 i 200.

Reply
Michaela Bruns 2017-10-23 - 09:05

Hej! Bakade denna igår kväll. Glömde ställa in brödet i kylen så stod ute hela natten. Är det vara att slänga tror du? ? står att det ska förvaras i kylen.

Reply
Ida 2017-10-15 - 09:28

Låter supergott!! Kan man skippa osten tro?

Reply
Anonym 2017-04-27 - 20:39

Torsdagskväll, bakar återigen detta bröd som blivit både mitt och en del av mina hälsosamma vänners favorit. Tack för din inspirerande blogg. Tänk.. så mycket bättre och lättare det blivit med internet. Du är så värdefull <3

Reply
Caroline 2017-04-27 - 20:41

En till som var för snabb, Caroline heter jag som skrev ovan 🙂

Reply
Linda 2017-01-09 - 20:40

Tusen tack för ett fantastiskt recept❤!!!

Reply
Anonym 2016-12-10 - 09:44

Jättegott bröd. Det kommer jag att baka flera gånger!

Reply
Mona 2016-12-10 - 09:46

Anonym heter Mona. Skickade nog iväg för tidigt 🙂

Reply
Maria 2016-12-06 - 09:03

Toppen bröd!

Reply
Maria 2016-12-06 - 09:02

Topped bröd!

Reply
Josefin 2016-12-05 - 16:17

Hej! Provade att baka brödet och det blev väldigt gott, bland de bästa glutenfria limporna jag testat. Tänkte prova att rosta solroskärnorna för lite mera smak nästa gång jag bakar det 🙂

Reply
Elisabeth 2016-12-01 - 00:30

Kan man tillsätta vörtbrödkryddor till jul och få det lite juligare, tror du? Hur mycket skulle passa? Någon annan som vet annars?

Reply
Agneta 2016-11-30 - 14:03

tack!??

Reply
Petra 2016-11-30 - 12:41

Kan inte äta linfrön.. vilka frön skulle du rekommendera att byta dom mot?
Funkar chiafrön?

Reply
Jessica 2016-11-30 - 12:45

Chiafrön kan funka bra, dock binder chiafrön vätska och kan bli lite gele-konsistens så skulle isåfall bara ta en msk eller två. sen öka mängden övriga frön.

Reply
Sarah 2016-11-30 - 11:28

Hej! Följt dig länge men aldrig skrivit något. Äter inte LCHF men en kost med mindre kokhydrater. Brödet ser jättegott ut, men tror du jag kan byta fiberhusk mot något annat ex. Pofiber? Har sååå svårt för fiberhusk-smaken… Tack för all din inspiration!

Reply
Jessica 2016-11-30 - 12:09

Fiberhusk binder smeten så vet inte vad man kan använda annars. Pofiber + extra bakpulver kanske? Men då får man nog prova sig fram med mängder då tyvärr. Jag själv har aldrig störts av fiberhusksmak så man oftast har så lite i ett recept. 🙂

Reply
Agneta 2016-11-30 - 10:42

Hej, brödet ser fantastiskt gott ut! Vet du hur många % kolhydrater det innehåller per 100 gram?
Tack för alla goda recept och inspirerande blogg och instagram!
Mvh Agneta

Reply
Jessica 2016-11-30 - 12:11

Hej! Tyvärr inte då jag inte räknar på mina recept. Rekommenderar dig isåfall att lägga in mängden ingredienser på http://www.kostbevaknkngen.se så får du ut innehållet. Sen får du dela kolhydratskvoten på antal brödskivor 🙂

Reply

Leave a Comment