Dagens snabba middagstips kommer här, minutbiff, smörstekta vaxbönor (ny favorit) och ett grymt gott chorizosmör. Detta tog under 30 min, perfekt en vardagkväll.
Med denna middag firar även att jag går på semester från och med idag – ska bli så härligt! Jag har dock valt att dela upp semestern i tre delar, så nu blir det del 1. Imorrn bär det av till Bråvallafestivalen i Norrköping, främst för att få se Rammstein och Mumford and Sons. Kommer bli så häftigt! Tar nattåget hem sen med bästa tjejkompisen så det kommer bli en lång dag! På tisdag åker dessutom jag och sambon till BELGRAD – ska bli riktigt spännande att utforska Serbien. Har ni tips på vad man ska se där så hojta till!
Tillbaka till middagen. Vi hade smör kvar från midsommarafton då jag gjorde detta, hade slängt det i frysen. Perfekt för att plocka fram till en snabb middag, det går dock snabbt att slänga ihop kryddsmöret också.
Chorizosmör ca 4 port
200 g rumstempererat smör
60-80 g finhackad torkad chorizo (alternativt stekt chorizo i bitar – låt svalna först. Kan även bytas mot en god ölkorv eller salami)
2 vitlöksklyftor
Salt, peppar, paprikapulver, timjan och ev lite chiliflakes
Gör såhär
Blanda smör med vitlök och chorizosmör. Smaka av med salt, peppar, paprika. Timjan och chiliflakes om ni vill ha lite sting.
Tips! Smöret passar supergott till grillat – både kött och kyckling.
Vaxbönor innehåller ca 3 kolhydrater/100 g och fungerar utmärkt i LCHFkost – dessa har verkligen blivit en trend senaste tiden och jag var tvungen att prova. Så himla gott! Jag älskar haricot verts och dessa är ju ganska lika i smak.
Smörstekta vaxbönor 2-3 portioner
400 g vaxbönor (frysta går bra)
Rejält med smör till stekning
En skvätt rapsolja (kan uteslutas)
Salt och peppar
Gör såhär:
Hetta upp en stekpanna rejält. I med rapsolja och en rejäl klick smör. Häll i de frysta vaxbönorna. Stek 13-15 min för bästa resultat, jag brukar klicka i en extra klick smör efter halva tiden och då röra runt lite, dom ska få lite färg innan dom är klara, som bilden ovan. Salta och peppra ordentligt och servera genast.
Biffen då? Vi köpte färdig minutbiff, detta kan givetvis bytas mot andra nötbitar, platta gärna ut dom lite med en köttklubba eller liknande. Stekte ca 2 min på varje sida (beror på tjocklek), salta och peppra. Tips är att krossa en vitlöksklyfta och ha i stekpannan så tar köttet upp lite av smakerna. Supergott!
Där har ni dagens middagstips!
2 comments
Tack för ALL matinspiration – detta ska jag absolut testa, ser supergott ut!! ?? Men jag undrar en sak gällande choritzosmöret, kan man byta ut choritzon mot tex. torkad salami, ölkorv etc? Tänker lite vad man har hemma? ??
Ja, det går bra att byta ut! La till det i receptet nu. En god torkad salami kan jag tänka mig blir magiskt gott!