Miniburgare / Sliders

by Jessica

IMG_20150927_110841

 

IMG_20150619_163606

Dessa gjorde jag även på midsommar, vilken succé! Dessa kommer göras fler gånger då man har bjudning hemma. Perfekt tillbehör på en buffé tex och lär gå hem hos både stora och små.

Bröden gjorde jag som ett experiment. Använde en variant av receptet på mina numer kända ostplättar:

 

IMG_20150619_123033

Till 12 burgare (dvs 24 minibröd) Räkna med ca 2 per person beroende på vad ni mer serverar.

Ingredienser:

3 ägg

3 msk pofiber

3 msk rysk yoghurt/creme fraishe eller philadelphia

3 dl riven ost

1 msk fiberhusk

1,5 tsk bakpulver

sesamfrön till dekorering

 

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg först i äggen i matberedare (alternativt vispa med elvisp) och vispa lite fluffiga. tillsätt övriga ingredienser och kör till en jämn smet.

IMG_20150619_125229-2

Låt smeten svälla ca 10 min. Klicka sedan ut små klickar på en bakplåtspapperklädd ugnsplåt. Klickarna ska vara ca 2 tsk stora. 12 st ska få plats per plåt. Sprinkla med lite sesamfrön. In i ugnen ca 10-12 min (tills de fått fin färg). När första plåten är klar så gör ni samma sak en gång till. Jag sprinklade alla bröden med sesamfrön – på så sätt kunde man välja de bröd som blev finast till lock. Låt bröden sedan ligga och svalna.

IMG_20150619_133335

Hamburgare, 12 st:

ca 500 g färs av bra kvalitet (vi hade högrevsfärs)

1 ekoägg

salt, peppar och ev lökpulver.

IMG_20150619_124405-1

Blanda till en jämt smet. Forma 12 jämnstora burgare – salta och peppra extra innan de steks i smör.

Vi hade även dressing (se nedan) men man kan ta bara lite majo om man vill, litet salladsblad samt knaperstekt bacon på miniburgarna. Skulle troligen vara gott med en lite ostbit på burgaren också. Vi satte ihop burgarna med vanliga grillspett-pinnar som vi delat på mitten.

 

IMG_20150619_163301-1

Förslag till dressing:

Erics Hamburgerdressing:

ca 5 msk majonäs

ca 1 msk bostongurka

1-2 tsk tomatpuré

en skvätt worcestersås (ta lite i taget)

lite riven pepparot

salt, peppar

+ ev  lite finhackad rödlök

 

IMG_20150619_164039-1

 

 

 

print

You may also like

1 comment

Anonym 2017-03-15 - 11:01

Hej går ni ner i vikt av denna mat? Försöker med lchf vet inte om jag gör rätt. Iallafall är edra recept väldigt goda gör till 70 årsuppvaktning. Hitintill maken väldigt berömmande får se vad andra tycker.

Reply

Leave a Comment