Uppdaterat med fler bilder 2018-07-12
Jag älskar korvstroganoff, jag vet inte vad det är med just den rätten men det är verkligen en favorit! Recept på min vanliga korvstroganoff med falukorv hittar du HÄR.
Idag är jag hemma sjuk och behövde en snabb och värmande lunch. Fick ta av det som fanns hemma då jag svängde ihop en ny variant av stroganoff, nämligen både mejerifri och med kycklingkorv istället. Det blev verkligen jättegott! Detta svänger man ihop på typ 20 minuter, kan inte bli bättre när man inte är speciellt pigg och sugen på att laga mat.
Se till och välja en kycklingkorv med hög kötthalt och lägre kolhydratsinnehåll. Den jag köpte vår Icas Deli kycklingkorv med 77% kötthalt och 2,7 g kolhydrater/100 g, dessutom gjord på svensk kyckling vilket för mig är viktigt.
Mejerifri kycklingkorvstroganoff, ca 3-4 port:
500 g kycklingkorv
1-2 gula eller röda lökar
Ev en röd paprika (kan uteslutas)
1 tetra kokosgrädde (250 ml, jag använder Garants)
3-4 msk tomatpuré
Salt, peppar, paprikapulver samt en gnutta gul curry
Ev en skvätt pressad citron
Smör eller olja till stekning
Gör såhär:
Hacka löken, strimla paprika och korven i stavar.
Bryn lök och paprika tillsammans några minuter så dom mjuknar och släng i korven. Stek alltsammans så korven får lite stekyta och klicka i tomatpuré. Blanda runt och krydda Med salt, svartpeppar, paprikapulver och en gnutta gul curry.
Häll i kokosgrädden och blanda runt. Låt koka upp 5-10 min. Om ni tycker det smakar för mycket kokos så pressa över lite citronsaft och blanda runt innan servering så neutraliserar kokossmaken något.
Servera med tex blomkålsris, stekt blomkål, kokt broccoli eller bara lite grönsallad.
1 comment
Hej!
Åh, vilken god korvstrognof, svårt att sluta äta! Första gången jag testade kycklingkorv.
Jag kryddade på ganska ordentligt med kryddorna och pressade också i lite citron. Super!
Till det strimlade jag vitkål som jag stekte i smör tills kålen kändes ganska mjuk.
Tack för ett kanonrecept.