Hör kommer ett snabbt och enkelt tips på ett bra tillbehör till en god köttbit eller kycklingfilé. Vill man istället köra vegetariskt så stek tex några skivor halloumi som tillbehör.
Haricot vertssallad, ca 4 port:
Ca 500 g haricot verts (jag använde frysta)
1 paket 140 g bacon (för vego – byt mot tex champinjoner)
150 g körsbärstomater
1/2-1 rödlök
1-2 vitlöksklyftor
Ev lite torrostade pinjenötter
Salt, peppar
Smör till stekning
Gör såhär:
Strimla bacon och rödlök samt dela tomaterna. Hetta upp en stekpanna och bryn först baconet så det nästan blir färdigstekt. Ta ur baconet ur pannan och ställ åt det åt sidan en stund så det ej bränns. Klicka i smör i pannan och stek haricot vertsen med vitlöken i samma stekpanna som baconet. Haricot vertsen behöver stekas ca 6-7 min (kortare om dom är färska) så dom får lite färg.
Lägg i lök, baconet och tomater och blanda runt. Smaka av med salt och peppar och låt stekas ihop tills tomaterna mjuknat.
Servera gärna med ett gott kryddsmör, länkar till några av mina favoritsmör kommer här nedan:
- Kantarellsmör
- Citronsmör med friterad kapris
- Beasmör
- Persiljesmör
- Chorizosmör
- Rosmarin & vitlökssmör
2 comments
Nu har jag testat. Den var jättegod! Den kommer att vara med på buffén på sonens släktkalas.
Det här såg riktigt gott ut. Ska prova ihop med tjocka revben som jag tog fram ur frysen i morse.
Gillar nya designen på bloggen. Lätt att kika bland recepten för inspiration.
Ha en fin dag!