Ljummen haricot vertssallad

by Jessica

Hör kommer ett snabbt och enkelt tips på ett bra tillbehör till en god köttbit eller kycklingfilé. Vill man istället köra vegetariskt så stek tex några skivor halloumi som tillbehör.

Haricot vertssallad, ca 4 port:

Ca 500 g haricot verts (jag använde frysta)

1 paket 140 g bacon (för vego – byt mot tex champinjoner)

150 g körsbärstomater

1/2-1 rödlök

1-2 vitlöksklyftor

Ev lite torrostade pinjenötter

Salt, peppar

Smör till stekning

 

Gör såhär:

Strimla bacon och rödlök samt dela tomaterna. Hetta upp en stekpanna och bryn först baconet så det nästan blir färdigstekt. Ta ur baconet ur pannan och ställ åt det åt sidan en stund så det ej bränns. Klicka i smör i pannan och stek haricot vertsen  med vitlöken i samma stekpanna som baconet. Haricot vertsen behöver stekas ca 6-7 min (kortare om dom är färska) så dom får lite färg.

Lägg i lök, baconet och tomater och blanda runt. Smaka av med salt och peppar och låt stekas ihop tills tomaterna mjuknat.

Servera gärna med ett gott kryddsmör, länkar till några av mina favoritsmör kommer här nedan:

img_20160928_211935

print

You may also like

2 comments

Nette 2016-09-30 - 06:56

Nu har jag testat. Den var jättegod! Den kommer att vara med på buffén på sonens släktkalas.

Reply
Nette 2016-09-29 - 09:04

Det här såg riktigt gott ut. Ska prova ihop med tjocka revben som jag tog fram ur frysen i morse.
Gillar nya designen på bloggen. Lätt att kika bland recepten för inspiration.
Ha en fin dag!

Reply

Leave a Comment