Jag gjorde äntligen hemmagjord lemoncurd igår. Har velat prova det länge men blir aldrig av. Har ni inte testat detta underbara ting så gör det, typ omgående! Imorse blandade jag rysk yoghurt med grädde och toppade med denna lena lemoncurd till frukost. Smakade som en dröm! Ska försöka komma på nåt bra recept på någon efterrätt/kaka att ha denna lemoncurd i.
Snodde receptet rakt av från 56kilos blogg så hon ska ha all heder, hennes orginalrecept hittar ni här: http://56kilo.se/sockerfri-lemon-curd/
Ingredienser
3 ekologiska citroner (drygt 1 dl färskpressad citronjuice) + det rivna skalet
0,75-1 dl sötströ
2 hela ägg
3 äggulor
50 g smör
Riv skalet från citronerna och pressa ut saften i en kastrull. Lägg ner smör och sötning i samma kastrull på medelvärme, vispa runt tills det smält ihop.
Vispa ihop äggen och äggulorna i separat bunke och vispa ner i citronjuicen under kraftig vispning (handvisp går bra). Vispa tills hela curden tjocknar men låt den inte koka upp så ha uppsikt .
Ta av curden från plattan och låt svalna innan du häller upp i glasburk. Förvara i kylskåp, håller ca 1 månad.
6 comments
Jag åt precis pannkakor och hade grädde på toppat med lemoncurd. Behöver jag tala om att det blev supergott?!???
Hej! Älskar din blogg, väldigt inspirerande för en nybörjare men i receptet för curden har du glömt skriva med att man ska sila bort skalen… Jag som inte är världens kock fattar inte sånt själv haha! Trevlig helg 🙂
Hej där!
Har just hittat din blogg och njuter att att scrolla goda, fina recept. Just gjort din lasagne (god och mättande!) och nu har jag kokat curden för att ha en mumsig frukost att se fram emot.
Tack för din fina blogg!
Va kul att du gillar bloggen, tack! hoppas du hittar många recept att prova:)
Jag gjorde också denna i veckan! Så god. Jag tog dock bara en halv dl sötning men det funkade för mig. Älskar citroner! Jag åt curden som ”kräm” men lite vispgrädde så gott!
Den är tokgod! la precis upp ett recept på citronmarängpaj där jag använder den curden 🙂