Hej allihop,
Här kommer ett snabbtips till middag. Lchflangos! Gott, enkelt och mättande. Receptet ger 4 stoea – vill man så kan man ju göra 8 små till förrätt.
Receptet är baserat på fatheaddeg med lite justeringar.
Ingredienser till 4 st Langos
- 150 g riven mozzarella
- 3 msk creme cheese i
- 150 g mandelmjöl
- ett par nypor salt
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk olivolja
- 1 ägg
Gör såhär:
Smält mozzarellan och creme cheese i micron (ca 1-2 min) blanda runt så det blir en smet. Tillsätt ägg, manfelmjöl, bakpulver, olivolja och salt – Blanda till en jämn smet.
Bred ut 4 langos på en plåt. In i ugnen ca 10 min på 200 g.
Hetta upp rapsolja i en stekpanna och fritera ca 1 min på varje sida så langosen blir krispig och gyllene. Låt svalna något på hushållspapper.
Toppa med tex creme fraishe, riven västerbottenost, räkor, rödlök, gräslök, dill och löjrom.