Detta är en perfekt rätt om man vill ha något ganska snabbt men ändå otroligt gott till middag, och vem älskar inte både lax och sparris?
Gjorde egen LCHF-pasta, (se skålen på bilden nedan). Använde detta recept på pastan och strimlade med pizzaskärare: https://www.tjockkocken.se/kottfarslasagne-med-ostcreme/
Vill ni inte krångla med att göra egen LCHF-pasta så testa smörkokt vitkål (LÄNK), shiratakinudlar (LÄNK) , Bönpasta*(LÄNK) , sjögräsnudlar eller bara sallad som tillbehör.
*Bönpasta är inte för den som äter strikt LCHF utan passar de som äter liberalt eller lågkolhydratkost. Baljväxter generellt är inte LCHF men förekommer ofta i liberala LCHF-recept – jag väljer att äta och njuta av det någon gång i månaden.
Ingredienser, ca 4 port:
4 tinade eller färska laxfiléer i tärningar, ca 500 g
Körsbärstomater (ca 10-15 st)
200 gram sparris
1 liten gul lök eller 2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 eko-citron
ca 2-3 dl grädde
ca 2 msk philadelphia
1-2 msk Bong hummerfond (kan uteslutas)
salt, svartpeppar, vitpeppar och dill
smör till stekning
Gör såhär:
Stek laxen i smör i en het stekpanna, ca 2 min på varje sida. Krydda med lite svartpeppar och salt och lägg sedan åt sidan.
Hacka lök, vitlök, tomat och sparris. Fräs löken och vitlöken i smör. Låt löken svettas lite och släng sedan ner tomaterna. Rör runt någon minut på medelvärme (så det inte bränns).
Slå i grädden,philadelphia och hummerfond (ta lite fond i taget och smaka av). Riv ner skalet av citronen och pressa i citronsaften. Smaka av med salt, svart och vitpeppar. Låt såsen puttra 3-4 min. Lägg i den hackade sparrisen, laxen och rör runt försiktigt. Klipp över färsk dill. Lägg på ett lock och vrid av värmen på plattan. Låt grytan stå ca 5 minuter på eftervärme och voila, middagen är klar!
Vill man så kan man vända ner LCHF-pasta (eller annat tillbehör) direkt ner i såsen några min eller så äter man det bredvid, det är smaksak.
2 comments
Tänker testa detta recept, fast byter nog ut färsk lax mot kallrökt. Tror att det kommer att fungera bra.
[…] Måndag: Laxpasta i uppdaterad version […]