Lax och Sparris-Pasta

by Jessica

IMG_1355

Ikväll blev det något alldeles särskilt till middag. Jag har vart hemma sjuk från jobbet ett par dagar och som vanligt blir jag sjukt uttråkad, hatar att bara gå hemma utan något att göra. Idag var iallafall energin tillbaka hyfsat så försökte komma på något nytt att prova till middag. Resultatet blev en ”pasta”-rätt, rekommenderas verkligen! Har testat att göra LCHF-pasta två gånger tidigare, till köttfärssås och till min supergoda lasagne.

Gör först pastan, så den hinner svalna lite och ställ åt sidan. Recept till pastan hittar ni här:  (https://www.tjockkocken.se/kottfarslasagne-med-ostcreme/) bara att strimla den till tagliatelle (eller Äggatelli som jag kallar det då det faktiskt inte är riktig pasta).

IMG_1343

 

Sedan är det dags för det godaste, lax-såsen. Lägg fram alla ingredienser och ta fram en djup stekpanna/gryta.

 

IMG_1337

Till ca 4 portioner:

4 tinade eller färska laxfiléer i tärningar

Hackade körsbärstomater (ca 10 st)

2 nävar babyspenat

200 gram sparris i delar

1 finhackad rödlök

2 finhackade vitlöksklyftor

1 eko-citron

ca 2-3 dl grädde

2 msk creme fraishe

salt, svartpeppar, vitpeppar och dill

smör till stekning

IMG_1338

Gör såhär:

Stek laxen i smör i en het stekpanna, ca 2 min på varje sida. Krydda med lite svartpeppar och salt och lägg sedan åt sidan.

Lägg i sparrisen i samma stekpanna och fräs tillsammans med rödlök och vitlök. Låt löken svettas lite och släng sedan ner både tomaterna och spenaten. Rör runt någon minut på medelvärme (så det inte bränns). Slå på grädden och creme fraishe. Riv ner skalet av citronen och pressa i citronsaften. Smaka av med salt, svart och vitpeppar samt dill. Låt såsen puttra ca 5-7 min. Lägg sedan ner laxsen samt pastan och rör runt försiktigt. Lägg på ett lock och vrid av värmen på plattan. Låt grytan stå ett par minuter på eftervärme och voila, middagen är klar!

IMG_1351

IMG_1357

print

You may also like

1 comment

Laxpasta (i uppdaterad version) | Tjockkocken 2015-02-24 - 09:18

[…] har tidigare lagt upp en lax och sparris-pasta här (https://www.tjockkocken.se/lax-och-sparris-pasta/) och jag gjorde ett nytt försök på den i helgen, men i lite annan variant. Nu blev den ÄNNU […]

Reply

Leave a Comment