Ikväll blev det något alldeles särskilt till middag. Jag har vart hemma sjuk från jobbet ett par dagar och som vanligt blir jag sjukt uttråkad, hatar att bara gå hemma utan något att göra. Idag var iallafall energin tillbaka hyfsat så försökte komma på något nytt att prova till middag. Resultatet blev en ”pasta”-rätt, rekommenderas verkligen! Har testat att göra LCHF-pasta två gånger tidigare, till köttfärssås och till min supergoda lasagne.
Gör först pastan, så den hinner svalna lite och ställ åt sidan. Recept till pastan hittar ni här: (https://www.tjockkocken.se/kottfarslasagne-med-ostcreme/) bara att strimla den till tagliatelle (eller Äggatelli som jag kallar det då det faktiskt inte är riktig pasta).
Sedan är det dags för det godaste, lax-såsen. Lägg fram alla ingredienser och ta fram en djup stekpanna/gryta.
Till ca 4 portioner:
4 tinade eller färska laxfiléer i tärningar
Hackade körsbärstomater (ca 10 st)
2 nävar babyspenat
200 gram sparris i delar
1 finhackad rödlök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 eko-citron
ca 2-3 dl grädde
2 msk creme fraishe
salt, svartpeppar, vitpeppar och dill
smör till stekning
Gör såhär:
Stek laxen i smör i en het stekpanna, ca 2 min på varje sida. Krydda med lite svartpeppar och salt och lägg sedan åt sidan.
Lägg i sparrisen i samma stekpanna och fräs tillsammans med rödlök och vitlök. Låt löken svettas lite och släng sedan ner både tomaterna och spenaten. Rör runt någon minut på medelvärme (så det inte bränns). Slå på grädden och creme fraishe. Riv ner skalet av citronen och pressa i citronsaften. Smaka av med salt, svart och vitpeppar samt dill. Låt såsen puttra ca 5-7 min. Lägg sedan ner laxsen samt pastan och rör runt försiktigt. Lägg på ett lock och vrid av värmen på plattan. Låt grytan stå ett par minuter på eftervärme och voila, middagen är klar!
1 comment
[…] har tidigare lagt upp en lax och sparris-pasta här (https://www.tjockkocken.se/lax-och-sparris-pasta/) och jag gjorde ett nytt försök på den i helgen, men i lite annan variant. Nu blev den ÄNNU […]