Latmanspanna – allt på en plåt

by Jessica

 

Igår stod sambon för middagen och det blev en enkel men väldigt god långpanna av diverse godsaker. Kallar det för ”Latmanspanna” då allt görs på samma plåt. Sparar både tid, energi och disk – vilket kan vara ganska tacksamt när man kommer hem från jobbet.

Ingredienser, ca 4 portioner:

3 paprikor i olika färger

1 stor eller 2 små zucchini

ca 200-300 g champinjoner

400g Minichorizo 0,7 kol/100g , 97% kötthalt (köptes på Hemköp)

2 förpackningar fetaost a 150 g

en skvätt olivolja

salt, peppar och ev valfria örter

Tips! Hittar ni inga bra minikorvar så ta en annan smakrik korv med hög kötthalt och skär i mindre delar. Skulle även funka bra med tex kyckling, men den behöver ni försteka isåfall i stekpanna en liten stund.

 

Gör såhär;

Dela paprika, zucchini och champinjoner i mindre delar. Lägg ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja, salta och peppra. Blanda runt lite. In i ugnen på ca 225 g i 15 min. Ta ut plåten och blanda runt på nytt. Lägg ut minichorizon och smula över fetaost, sprinkla ev över lite färska örter om så önskas.

In i ugnen igen på 225-250 g grill ca 10-15 min, vill ni ha lite mer grillyta på pannan så ta den högre temperaturen.

Ät som det är eller servera med lite örtsmör alternativt vitlöksås för att få lite extra fett.

Tips på örtsmör 

Tips på vitlöksås

 

IMG_20150820_185438

 

 

print

You may also like

2 comments

Helén 2015-08-23 - 06:53

Det såg verkligen rejält smaskigt ut, ett plus att det är snabbt och enkelt!
Ha en fin söndag!

Reply
Jessica 2015-08-23 - 19:39

Supergott och enkelt, vad mer kan man begära 🙂

Reply

Leave a Comment