Kycklingburgare med extra allt

by Jessica

Hej allihopa!

 

Här kommer ett enkelt och snabbt recept, eller ja man behöver knappt recept när det är såhär enkelt!

Vill man ha middag på typ 20 min så är detta perfekt, vem älskar inte burgare?

Ingredienser Kycklingburgare, 4 st

500 g kycklingfärs

salt, peppar, chiliflakes, timjan och vitlökspulver (eller andra valfria kryddor – krydda alltid kyckling ordentligt!)

smör/olja till stekning

 

Gör såhär

Blanda färs med kryddor, arbeta inte färsen för mycket utan bara blanda snabbt. Blöt händerna med kallt vatten och forma 4 burgare. Hetta upp en panna, i med smör och lite rapsolja, i med burgarna. Stek ca 3 min på varje sida så du får en shysst yta, lägg sen på valfri skivad ost och lägg på ett lock på stekpannan. Låt stekas på medellåg värme ca 10 min (beroende på hur tjocka dom är, kolla så dom ej är rosa innuti.

Till burgarna hade vi:

– Stekt bacon

stekt halloumi

– Salladsblad istället för bröd, vill man ha bröd rekommenderar jag mina ostplättar

Aioli

– Smörstekt lök (skiva tunnt och stek typ 10 min så blir den riktigt mjuk, bara salta och peppra)

– en klick ajvar (paprikaröra) kan ju bytas mot steviaketshup eller kör lite chili i aiolin.

 

Tips, ät med kniv och gaffel.Detta blir kladdigt, haha. Däremot riktigt riktigt gott!

(ölen som syns i bakgrunden är alkoholfri, dock ej LCHF-vänlig, den är Erics då jag inte dricker öl)

print

You may also like

Leave a Comment