Nämen, ett nytt recept, det har ni väl längtat efter? Detta svänger ni ihop ganska snabbt och passar perfekt en vardagkväll. Servera med valfritt tillbehör, hos oss blev det ugnsrostad sötpotatis, smörstekta haricot verts och smulad fetaost. För er som inte äter sötpotatis (räknas inte till LCHF men passar i lågkolhydratskost) så byt mot tex ugnsrostad blomkål.
Kycklingbiffar, ca 3-4 port
500 g kycklingfärs
1 ägg
Ca 0,5 dl grädde
1 liten gul lök
2-3 vitlöksklyftor
En näve hackad persilja (färsk eller fryst)
2-3 msk ajvar (jag använder mild ajvar)
Salt, peppar
Smör till stekning
Gör såhär;
Finhacka löken och blanda samtliga ingredienser till en jämn smet i en bunke. Blöt händerna i kallt vatten och forma till biffar, jag fick ut ca 10 st biffar.
Bryn biffarna i smör ca ca 2-3 min på varje sida så biffarna får lite färg. Lägg sedan biffarna åt sidan medan du gör såsen i samma stekpannan.
Ajvarsås 3-4 port
1 medelstor röd paprika
2 vitlöksklyftor
4-5 msk ajvar
3 dl syrad grädde (går att byta mot en burk smetana alt 2 dl grädde + 1 dl creme Fraiche)
Salt peppar
Smör till stekning
Gör såhär:
Strimla paprikan och stek den mjuk i smör i några minuter. Klicka i ajvar och slå i syrade grädden. Blanda runt och smaka av med salt och peppar. Lägg sedan ner kycklingbiffarna och låt puttra i 15-20 min.
7 comments
Står och puttrar på spisen nu 🙂
En riktig favorit, toppen alla älskar detta =)
Hi Jessica , Your recipt looks great , but can you write it in engkische please ?
Marijke Delwel , Harfsen , The Netherlands.
Det var supergott!Hade inte ajvar hemma så jag tog i sambal oelek istället och det funkade också.Jag brukar ofta göra efter dina recept som jag tycker är superbra!!
Lagade dessa ikväll är en ny favvo rätt!
Jätte jättegott!!
Härligt recept, detta ska provas. 🙂