Det här är en favorit hemma hos oss och tänkte det kanske vore ett bra att lägga upp receptet. Det är dock verkligen så himla enkelt så recept knappt behövs.
Det här brukar vi vanligvvan göra en trött vardag, men en trött söndag passade det minst lika bra på.
Ibland är det så enkelt och köpa med sig en grillad kyckling från Ica och så har man middag på typ 20 min, perfekt för trötta småbarnsföräldrar, haha.
Kyckling i currysås, ca 4 portioner
1 färdiggrillad kyckling
Ca 3-4 dl grädde (för mejerifritt – ta kokosgrädde)
Ca 1-2 msk Kycklingfond (kan uteslutas)
Salt, peppar,gul curry, gurkmeja
Smör till stekning
Gör såhär
Rensa kycklingen, tips är att spara skinnet – det är nämligen gott att köra i ugnen så det blir krispigt. Lägg på en plåt isåfall och kör 5-6 min på 200 g grill (håll koll).
Grovhacka kycklingbitarna och fräs snabbt på i stekpanna med lite smör och pudra över lite gul curry, salta och peppra. Det räcker att steka på 1-2 min. Blanda runt och lägg kycklingen åt sidan.
I samma stekpanna, klicka i en ny klick smör och låt smälta. Tillsätt ca 1 msk curry och lite gurkmeja och blanda runt o smöret. Häll på grädde och fond. Låt puttra ca 10 min så såsen har reducerats och tjocknad. Lägg i kycklingen och smaka av med salt och peppar.
Till kycklingen serverade vid ugnsrostad broccoli och paprika. Bara skiva i grova bitar, ringla över olivolja salt och peppar. In i ugnen på 200g i 20-25 min tills dom fått färg och är lite krispiga. Jag la på kycklingskinnet de sista 5 minuterna och körde på grilläge, se bild nedan.
Serverade kycklingen i currysås med mina rostade grönsaker, lite pumpafrön och hackade det krispiga kycklingskinnet.