Kyckling & Grönkålslasagne

by Jessica

Dagens grymma (men sena) middag och morgondagens matlåda blev denna kycklinglasagne. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag ÄLSKAR lasagne – i alla varianter.

Sen tidigare har jag ett antal olika lasagnerecept på bloggen, glöm inte kika in dom också.

Denna gång fick det bli med kyckling och grönkål bland annat som fyllning.

Som lasagneplattor rekommenderar jag er att baka egna lchf-plattor, använda skivad zucchini eller för er som är lite liberala så kan man använda plattor av bönpasta.

Kyckling & Grönkålslasagne, ca 4 port.

500 g kycklingfärs

80-100 g strimlade grönkålsblad

1 gul eller röd lök

1 morot (ca 50-70 g, kan uteslutas)

3-4 vitlöksklyftor

1 tetra krossade tomater (ca 400 g)

3-4 msk tomatpuré

Basilika  efter smak (torkad eller färsk)

Salt, peppar samt ev lite paprikapulver

Smör till stekning

Gör såhär:

Strimla morot, lök, grönkål och vitlök. Bryn grönsakerna med kycklingfärsen i smör tills kycklingen är genomstekt. Slå på tomatpuré, krossade tomater och ha i basilika. Smaka av med salt, peppar och ev paprikapulver. Låt puttra ca 10-15 min.

Förutom kycklingfärssåsen hade jag min goda ostcreme (LÄNK) och hemmagjorda lasagneplattor i lasagnen. Varva kycklingfärssåsen med ostcreme och ditt val av lasagneplattor. Toppa med ost och gratinera i ugnen på 200g ca 25-30 min, tills osten fått fin färg.

Som plattor kan man välja just att göra hemmagjorda lasagneplattor av LCHF-pasta (LÄNK), zucchiniplattor (LÄNK) eller  färdigköpta bönpastaplattor (OBS, gäller de mer liberala som annars äter bönor ibland.)

img_20161129_194255

kycklinglasagne-2

lasagne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lasagnegronkal

print

You may also like

Leave a Comment