Här kommer ett snabbt tips att svänga ihop. Denna äggsallad passar superbra som tillbehör till tex fisk eller varför inte äta den på en god smörgås eller i en wrap?
Krämig äggsallad, ca 2 portioner:
3 hårdkokta ägg (ca 7-8 min)
2 msk majonnäs
1/2 finhackad gul eller röd lök
2 msk creme fraiche/smetana/rysk yoghurt*
En bit finhackad färsk gurka (ca 5 cm)
1/2-1 tsk dijonsenap
Ev lite pepparrot (kan uteslutas)
Salt, peppar, torkad dill
*För mejerifritt – uteslut creme fraiche och öka mängden majonnäs. Ta lite i taget så du får önskad konsistens.
Gör såhär:
Låt de kokade äggen svalna, skala och hacka dom. Blanda creme fraiche och majonnäs. Vänd ner de hackade äggen, lök och gurka och blanda runt. Smaka av med senap, salt, peppar och dill. Jag hade även i en klick pepparrotscreme men det är en smaksak. Låt gärna stå kyld en stund innan servering.
2 comments
Nu har jag precis ätit upp äggsalladen som jag gjorde och jag måste säga att den var jättegod. Den kommer jag göra fler gånger. Tack för receptet.
Åh snälla kan du inte lägga upp zucchinibrödet nu idag så jag kan åka och köpa ingredienser och laga det till vår taco ikväll? Kramar!