Nötfritt Kesobröd

by Jessica

Inlägget innehåller annonslänkar

Hej på er,

Här kommer ett snabbt och enkelt brödtips, dessa gör vi ofta hemma!

Ni kan även testa att baka mina populära ostplättar. Det finns även en variant av dessa kesobröd som jag gjort som en limpa, min nötfria keso-frölimpa.

Detta är perfekt när man saknar att äta en god frukostmacka, men ändå vill hoppa över gluten och nötmjöler. Jag personligen är inte så förtjust i LCHF-bröd med tex mandel/kokosmjöl då jag tycker det smakar för sött.

Dessa kesobröd kan du:

– Förvara i försluten matlåda i kyl, upptill 5-7dagar.

– Går att frysa

– Går att rosta

– Passar bra som varma mackor.

Ingredienser ca 10 st
250 g keso (en liten förpackning)
4 ägg

1-1,5 msk psylliumhusk (annonslänk)
2 msk linfrön* (annonslänk)
1 dl pumpafrön eller sesamfrön* (annonslänk)
100 g riven ost 

1,5 tsk bakpulver
Ett par nypor salt

*Kan bytas mot valfria frön

Gör såhär:

Vispa äggen, blanda i övriga ingredienser. Låt smeten stå nån minut och svälla. Blir smeten för lös så tillsätt lite extra psylliumhusk, brukar räcka med nån tesked.

Klicka upp 5 högar var på två bakplåtsklädda plåtar.

Strö över lite sesamfrön, pumpafrön eller valfri topping. In i ugnen på 200 grader i ca 15 min per plåt. Låt svalna innan ni hugger in/lägger i kyl eller frys.

IMG_20141123_100633

IMG_20141123_102622

IMG_20141123_111956

img_20160913_111202

IMG_20171027_101708

print

You may also like

12 comments

Mia 2020-09-12 - 20:45

Kan man ersätta fiberhusken med vanligt mjöl eller annat? Fanns inte i vår affär

Reply
Nathalie 2019-02-06 - 13:28

Gjorde dessa igår, blev super! Och otroligt goda! Tack för ett bra recept 🙂

Reply
Emilia 2019-01-14 - 17:44

Ställer samma fråga som inte är besvarad. Måste man ha ost i?

Reply
Jessica 2019-01-30 - 13:33

Nej, det måste man inte. Har dock inte testat utan, men blir smeten för lös kanske man behöver fylla på med lite mer frön och något mer fiberhusk. Man får nog prova sig fram då.

Reply
Lousie 2017-02-07 - 23:32

Min smet blev alldeles för lös och rinnig, hur gör jag för att den ska bli tjockare?

Reply
Jessica 2017-02-08 - 02:29

Ha i lite extra fiberhusk, räcker troligen med 1-2 tsk, blanda och låt smeten svälla några minuter.

Reply
Anonym 2016-09-13 - 17:52

Måste man ha i ost?

Reply
Tjockkockens kesobröd | testlagat 2016-08-17 - 10:18

[…] För originalrecept och massor med tips om vad du kan göra, besök Tjockkockens hemsida och sök på kesobröd eller så följer ni bara direktlänken här. […]

Reply
Linda 2016-08-17 - 09:52

Ljuvligt fluffiga!

Reply
Jessica 2016-08-17 - 10:02

Kul att du gillade dom! 🙂

Reply
Anonym 2016-02-23 - 13:16

Hur länge klarar de sig?

Reply
kattizz 2015-10-31 - 19:23

Dessa är helt fantastiska att rosta. Vår favorit bland alla kesobröd recept 🙂

Reply

Leave a Comment