Inlägget innehåller annonslänkar
Hej på er,
Här kommer ett snabbt och enkelt brödtips, dessa gör vi ofta hemma!
Ni kan även testa att baka mina populära ostplättar. Det finns även en variant av dessa kesobröd som jag gjort som en limpa, min nötfria keso-frölimpa.
Detta är perfekt när man saknar att äta en god frukostmacka, men ändå vill hoppa över gluten och nötmjöler. Jag personligen är inte så förtjust i LCHF-bröd med tex mandel/kokosmjöl då jag tycker det smakar för sött.
Dessa kesobröd kan du:
– Förvara i försluten matlåda i kyl, upptill 5-7dagar.
– Går att frysa
– Går att rosta
– Passar bra som varma mackor.
Ingredienser ca 10 st
250 g keso (en liten förpackning)
4 ägg
1-1,5 msk psylliumhusk (annonslänk)
2 msk linfrön* (annonslänk)
1 dl pumpafrön eller sesamfrön* (annonslänk)
100 g riven ost
1,5 tsk bakpulver
Ett par nypor salt
*Kan bytas mot valfria frön
Gör såhär:
Vispa äggen, blanda i övriga ingredienser. Låt smeten stå nån minut och svälla. Blir smeten för lös så tillsätt lite extra psylliumhusk, brukar räcka med nån tesked.
Klicka upp 5 högar var på två bakplåtsklädda plåtar.
Strö över lite sesamfrön, pumpafrön eller valfri topping. In i ugnen på 200 grader i ca 15 min per plåt. Låt svalna innan ni hugger in/lägger i kyl eller frys.
12 comments
Kan man ersätta fiberhusken med vanligt mjöl eller annat? Fanns inte i vår affär
Gjorde dessa igår, blev super! Och otroligt goda! Tack för ett bra recept 🙂
Ställer samma fråga som inte är besvarad. Måste man ha ost i?
Nej, det måste man inte. Har dock inte testat utan, men blir smeten för lös kanske man behöver fylla på med lite mer frön och något mer fiberhusk. Man får nog prova sig fram då.
Min smet blev alldeles för lös och rinnig, hur gör jag för att den ska bli tjockare?
Ha i lite extra fiberhusk, räcker troligen med 1-2 tsk, blanda och låt smeten svälla några minuter.
Måste man ha i ost?
[…] För originalrecept och massor med tips om vad du kan göra, besök Tjockkockens hemsida och sök på kesobröd eller så följer ni bara direktlänken här. […]
Ljuvligt fluffiga!
Kul att du gillade dom! 🙂
Hur länge klarar de sig?
Dessa är helt fantastiska att rosta. Vår favorit bland alla kesobröd recept 🙂