Griljerad Julskinka

by Jessica
Tjockkocken julskinka

 

 

 

Innehåller annonslänk för Svenskt kosttillskott

Åretsjulskinka är Griljerad! Lagom till fjärde advent dessutom.

Årets skinka vägde runt 2,3 kilo. Tyvärr var det lite man fick skära bort från den. När denna tar slut ska jag ge mig ut på jakt efter en till – någon som har tips om vart man får tag i en skinka från någon lokal gård? (Stockholmsområdet).

Har ni en större skinka så öka mängden nedan.

Till griljeringen:

En äggula

3-4 msk senap (välj en med låg kolhydratshalt)

1-2 msk fiberhonung (adlink)  (kan uteslutas men ger god smak till senapen

2 msk pofiber

2 msk mandelmjöl*

3 msk riven parmesan

En nypa svartpeppar

*Tål ni inte mandel så byt till tex malda sesamfrön eller öka mängden pofiber och parmesan istället. 

Gör såhär: 

Skär först skåror i fettet på skinkan med en kniv. Blanda äggula, senap och fiberhonung i en liten skål. Smeta in senapsröran i ett jämt lager på skinkan.

I en annan skål; blanda mandelmjöl, pofiber, parmesan och lite svartpeppar. Klappa in blandningen på senapslagret på skinkan.

In i ugnen ca 15-20 min på 200g och griljera till skinkan har fått fin färg.

IMG_20151220_105411

Julskinka LCHF

IMG_20151219_142831

print

You may also like

5 comments

Elke Hempel 2019-12-20 - 10:46

Vi handlar allt kött på Åby Gård norr om Stockholm. Bästa köttet och bra priser dessutom.

Reply
patrik 2018-12-21 - 15:23

Andra recept anger 125 grader. Blir det mer LCHF av 200 grader (att osten smälter) eller det bara för att det ska gå snabbare?

Reply
Jessica 2019-01-30 - 13:37

125 grader vid griljering, så lär du aldrig få någon färg på den :)? Det är nog isåfall recept för att tillaga själva skinkan man kör lång tid på låg temp.

Reply
Mia 2015-12-20 - 14:03

Ser supergott ut ?☺??
En bra skinka kan man få tag på via gårdssäskapet.se ? de har jullådor med närproducerat och ekologiskt
God jul ?
Mvh/Mia

Reply
Jessica 2015-12-28 - 17:17

Tack så mycket! 🙂

Reply

Leave a Comment