Innehåller annonslänk för Svenskt kosttillskott
Åretsjulskinka är Griljerad! Lagom till fjärde advent dessutom.
Årets skinka vägde runt 2,3 kilo. Tyvärr var det lite man fick skära bort från den. När denna tar slut ska jag ge mig ut på jakt efter en till – någon som har tips om vart man får tag i en skinka från någon lokal gård? (Stockholmsområdet).
Har ni en större skinka så öka mängden nedan.
Till griljeringen:
En äggula
3-4 msk senap (välj en med låg kolhydratshalt)
1-2 msk fiberhonung (adlink) (kan uteslutas men ger god smak till senapen
2 msk pofiber
2 msk mandelmjöl*
3 msk riven parmesan
En nypa svartpeppar
*Tål ni inte mandel så byt till tex malda sesamfrön eller öka mängden pofiber och parmesan istället.
Gör såhär:
Skär först skåror i fettet på skinkan med en kniv. Blanda äggula, senap och fiberhonung i en liten skål. Smeta in senapsröran i ett jämt lager på skinkan.
I en annan skål; blanda mandelmjöl, pofiber, parmesan och lite svartpeppar. Klappa in blandningen på senapslagret på skinkan.
In i ugnen ca 15-20 min på 200g och griljera till skinkan har fått fin färg.
5 comments
Vi handlar allt kött på Åby Gård norr om Stockholm. Bästa köttet och bra priser dessutom.
Andra recept anger 125 grader. Blir det mer LCHF av 200 grader (att osten smälter) eller det bara för att det ska gå snabbare?
125 grader vid griljering, så lär du aldrig få någon färg på den :)? Det är nog isåfall recept för att tillaga själva skinkan man kör lång tid på låg temp.
Ser supergott ut ?☺??
En bra skinka kan man få tag på via gårdssäskapet.se ? de har jullådor med närproducerat och ekologiskt
God jul ?
Mvh/Mia
Tack så mycket! 🙂