Puh, i denna värme blir man verkligen sugen på glass och jag ville svänga ihop något hemma som både jag och dottern kan njuta av och som bara innehåller rena ingredienser.
Den borde stått lite längre i frysen, men vi var för sugna för att orka vänta. Så gott och läskande, även dottern på 9 mån älskade den!
Nu gjorde jag en ”stor” sats så att vi har glass i frysen några dagar, du kan självklart göra halva satsen.
Glassen är dessutom vegansk (mjölkproteinfri), glutenfri och utan tillsatt socker eller sötmsötningmedel så den passar de flesta.
Jordgubb och vattenmelonglass, ca 6 portioner
200 g skivad fryst banan (2 bananer – frys in dom när dom börjar bli bruna, perfekt till glass och smoothies)
200 g frysta jordgubbar
200 g tärnad vattenmelon utan skal
Ca 100 g kokosgrädde (jag använder Garants i tetra, förvarar den alltid i kylskåp)
Gör såhär:
Mixa samtliga ingredienser i en matberedare, häll upp i en glas/plastbunke och in i frysen minst 3 timmar – men helst längre. Rör gärna om efter 1,5- 2 h.
Nej, nu ska jag nog ta lite till. Haha.
1 comment
Mmmmm så smarrigt 🙂