Dagens fantastiska middag blev Lammracks och haricot verts puré – att jag inte tänkt på det tidigare! Detta ska göras som tillbehör till både fisk, kyckling och annat kött. För dom som älskar ärtpuré – då är det hör en hit, dock mycket mindre kolhydrater. Dessutom otroligt enkelt att göra!
Haricot verts puré, ca 2-3 portioner:
Ca 300 g haricot verts (jag hade frysta)
Ca 50 g smör i bitar
1 schalottenlök
Salt, peppar
Gör såhär:
Finhacka schalottenlök och stek mjuk i lite smör. ställ löken åt sidan. Koka haricot verten i vatten i 10-12 min, ha i en klick smör och salt. Häll av vattnet och ånga gärna av dom lite. Mixa med stavmixer eller matberedare tillsammans med smör, schalottenlöken och smaka av med salt och peppar.
Gällande lammracksen så använde vi vår sous videmaskin för att tillaga dessa. Köttet vaakumpackas med salt, peppar, rosmarin och lite olja och tillagas i vatten, 1 h på 53 grader. Slutligen tas racksen ut och bryns fort i smör för att få lite yta. Blir magiskt mört!
För er som inte har en sousvide-maskin så har jag ett annat recept på lammracks HÄR och även recept på örtsmöret (vitlök/rosmarin) som vi hade som tillbehör idag.
Stekte även på lite kastanjchampinjoner som tillbehör, så gott!