Enkel aubergine & halloumisallad

by Jessica

Dagens snabba middagstips kommer är en matig sallad med bland annat ugnsrostad aubergine och stekt halloumi svänger man ihop snabbt när man kommer hem efter jobbet. Ibland är det skönt med en enkel vegetarisk middag.

IMG_20170329_173359

I en sallad kan man ju slänga i lite vad man vill men här blev det väldigt enkelt idag och ibland är väl det de bästa?

Enkel aubergine och halloumisallad, ca 2 port; 

1 normalstor aubergine

10-15 körsbärstomater

2 nävar ruccola

Ca 280 g halloumi

Smör till stekning

Salt, peppar och olivolja

Gör såhär; 

Skiva auberginen i tunna skivor, lägg på en plåt och pensla med lite olivolja. Lägg även tomaterna på plåten och kör på 175 g ca 15-20 min. Håll koll så inte auberginen får för mycket färg.

Skiva halloumin, alternativt köp färdigskivad – det finns runda formade som burgare från tex Zeta i butik. Bryn halloumin i en klick smör och lite olivolja, räcker med ett par min på varje sida.

Lägg ruccola på tallriken, lägg på aubergine, tomat och halloumin. Ringla över en god olivolja, svartpeppar och lite flingsalt. Ät och njut!

print

You may also like

Leave a Comment