Experimenterade igår igen i köket och slängde ihop min första LCHF-smulpaj. Hade Hallon i frysen så tänkte göra något mumsigt. Pajen blev bra, gillar man kokos kommer denna gå hem!
Ingredienser:
250-300 g halvtinade eller färska hallon
100 g kokosflingor/kokosflagor (jag använde LCHFklubbens)
ca 125 g rumsvarmt tärnat smör
50 g mandelspån
ca 0,5-1 dl mandelmjöl
ev lite sötning (jag hade i 1 msk Sukrilett Melis)
Lägg alla ingredienser utom mandelmjölet i en matberedare eller blanda i en bunke med fungrarna. Häll i lite mandelmjöl i taget tills du får rätt konsistens, ska bli som en smulig/klumpig massa. Lägg hallonen i en pajform, smula över smulpajs-degen. Sätt i ugnen på 150 grader ( ganska långt ner i ugnen så blir den inte bränd) ca 30-35 min. Låt svalna lite och servera med en klick vaniljgrädde, egen vaniljsås eller ev sockerfri glass.
5 comments
Är i ugn just nu ? tänkte servera med lite sockerfri vaniljkvarg som jag blandar lite extra Vaniljpulver i ?
Åhh ser super god ut… Ska bjuda på den på nästa tjejmiddag… Mina kompisar tror att jag badar i smör och majonäs och kommer att dö. Ska bjuda dom en läcker 3 rätters LCHF only och se vad dom säger efter sen 🙂 Så denna hallonpaj får avsluta det hela ..
Tack!
Ja, det är många av mina vänner som tror detsamma! om dom bara visste 🙂 Hoppas tjejmiddagen blir lyckad!
Ser supergod ut!
Ska bli kul att testa =)
Kram Malin
Hoppas du gillar den! 🙂 kram