Grillskiva, persilje/vitlökssmör och smörstekt svamp

by Jessica

IMG_20150720_201052

Kvällens middag blev riktigt somrig. Älskar mat som går fort och inte är krånglig – speciellt på vardagkvällar. Dagens middagstips blir därför detta – Grillskiva av frilandsgris, härligt persilje/vitlökssmör. Har man grillen igång så varför inte slänga på köttet och champinjonerna där- För oss fick det dock bli inomhusmatlagning.

Detta härliga fläskkött hittade jag i min närliggande Ica-butik i helgen. Måste nog faktiskt tillbaka för att köpa på mig lite mer och kasta i frysen. Riktigt riktigt bra kvalité på köttet, det gjorde ni bra!

IMG_20150718_104221

Köttet saltade och pepprade vi bara och stekte i grillpanna med smör och en klick talg. Räckte med några min på varje sida.

Passade samtidigt på att hacka upp stora grillchampinjoner. Stekte ca 250 g svamp till två personer i totalt 50 g smör, salt och peppar tills dom vart alldeles genomstekta och hade fått ordentlig färg.

Till detta serverade jag smaksatt smör.

IMG_20150720_194907

Till två smörälskande personer:

150 g rumstempererat smör

1-2 vitlöksklyftor (hackad/pressad/riven)

en näve hackad färsk persilja

salt och peppar efter smak.

Mosa ihop med en gaffel eller kör med stavmixerna tills ni får en bra blandning.

IMG_20150720_200630

 

Servera ev med lite grönt om så önskas. Enklare än såhär blir inte LCHF!

 

IMG_20150720_201012

print

You may also like

Leave a Comment