Kvällens middag blev riktigt somrig. Älskar mat som går fort och inte är krånglig – speciellt på vardagkvällar. Dagens middagstips blir därför detta – Grillskiva av frilandsgris, härligt persilje/vitlökssmör. Har man grillen igång så varför inte slänga på köttet och champinjonerna där- För oss fick det dock bli inomhusmatlagning.
Detta härliga fläskkött hittade jag i min närliggande Ica-butik i helgen. Måste nog faktiskt tillbaka för att köpa på mig lite mer och kasta i frysen. Riktigt riktigt bra kvalité på köttet, det gjorde ni bra!
Köttet saltade och pepprade vi bara och stekte i grillpanna med smör och en klick talg. Räckte med några min på varje sida.
Passade samtidigt på att hacka upp stora grillchampinjoner. Stekte ca 250 g svamp till två personer i totalt 50 g smör, salt och peppar tills dom vart alldeles genomstekta och hade fått ordentlig färg.
Till detta serverade jag smaksatt smör.
Till två smörälskande personer:
150 g rumstempererat smör
1-2 vitlöksklyftor (hackad/pressad/riven)
en näve hackad färsk persilja
salt och peppar efter smak.
Mosa ihop med en gaffel eller kör med stavmixerna tills ni får en bra blandning.
Servera ev med lite grönt om så önskas. Enklare än såhär blir inte LCHF!