Gräsänka idag så tänkte lyxa till det för mig själv. Lättlagat, somrigt, tokgott och en fröjd för ögat – det är min typ av mat det! Strosade runt på Hemköp inne i stan i nästan 45 min för att få inspiration efter jobbet. Hade ingen aning om vad det skulle bli till middag så köpte lite allt möjligt. Resultatet blev detta. Helst skulle man grillat fläskytterfilén och paprikan på en riktig grill, men det fick duga med en grillpanna inomhus istället. Testade även att steka i TALG för första gången, blev ju tokbra – så rent det kan bli känns det som.
Gör först i ordning tomatsalsan och majonäsen så den får dra i sig smakerna lite innan det är dags att äta.
Tomatsalsa:
Ett par nävar trädgårdstomater i olika färger – skär i mindre bitar
½-1 finhackad rödlök
saften och rivet skal från en lime
hackad färsk basilika efter smak
en skvätt olivolja
salt, peppar
Blanda alla ingredienser, smaka av med salt och peppar.
Lime-vitlöksmajonäs:
Några matskedar majonäs (färdigköpt eller hemmagjord)
salt, peppar
pressad vitlök
saften från ½-1 pressad lime
Blanda ihop och låt stå medan du gör i ordning kött och paprika.
Skär fläskytterfilén i ca 1 cm tjocka skivor, krydda med valfria kryddor eller köp färdigmarinerade (dubbelkolla så det inte innehåller massor av socker, denna var från Garant och innehöll ca 1,4 kolisar/100 g). Jag stekte i talg och en liten klick smör, mest för att jag aldrig testat talg förut – nästa gång ska jag prova utan smör. Stek några min på varje sida. Dela en snackspaprika på längden, ta bort kärnhuset. Stek någon minut så skalet får färg och den mjuknar till sig.
Allt som allt tog denna middag 20-30 min att fixa i ordning vilket är helt perfekt i min mening. Serverade Köttet, paprikan, tomatsalsan och majonäsdressingen tillsammans och la till lite babyspenat. Mejerifri middag – men inte tråkigt för det.