Här kommer ett snabbt tillbehörstips. Funkar till både kött och kyckling – skulle även kunna funka som en egen rätt om man hittar på något mer kul tillbehör, räkna med ca 1/2 spetskål per person beroende på hur stora ni köper.
Ingredienser; Gratinerad spetskål 2 port:
1 spetskål
3-4 vitlöksklyftor
En näve riven parmesan
Salt, peppar
Ca 50 g smör
Gör såhär:
Dela spetskålen på mitten, i med en klick smör i en het panna. Bryn kål-halvorna ca 4-5min på varje sida så kålen får färg, krossa ett par vitlöksklyftor och stek tillsammans med kålen så den får lite extra smak.
Lägg försiktigt över kålen i en ugnsform. Smält resten av smöret och 2 krossade vitlöksklyftor. Salta och peppra det smälta smöret och häll över kål-halvorna.
Strö över den rivna parmesanen och in i ugnen på 200g i 10-15 min så osten får fin färg och kålen känns tillagad helt igenom.
Vi serverade den idag med skivat högrev som vi kört i sous viden o 24 timmar (58 grader), mört som tusan. Serverade lite örtsmör (länk) vid sidan av också.
1 comment
Säkert att jag ska prova detta!!
Tack för resepten