Friterad halloumi, tzatziki och grönkålssallad

by Jessica

Dagens supersnabba lunchtips kommer här. Idag fick det bli vegetariskt till lunch. Friterad halloumi med tzatziki och grönkålssallad. Så himla enkelt och går jättefort att svänga ihop.

Nu hade jag tzatziki över från middagen häromdagen (den blir ju ännu bättre när den fått stå nån dag). Mitt recept på tzatziki hittar du HÄR , men du kan ju även servera med tex guacamole/avokadoröra – det receptet hittar du HÄR.

Jag älskar verkligen halloumi, jag skojar inte om jag säger att jag smakade det först bara för några år sedan och sedan dess är jag hooked. Skulle troligen kunna äta det varje dag!

Så, steg 1 fixa den röra/sås du vill ha till så den får stå lite. Steg två, dags att fritera halloumi. Hur man gör? Det kommer här!

 

Friterad halloumi, ca 2 portioner:

250 g halloumi

Rapsolja eller annan olja för fritering

Gör såhär:

Skiva halloumin i ca 1 cm tjocka skivor. Hetta upp olja i en djup kastrull till ca 180 g. Lägg försiktigt ner halloumin i omgångar, ca 4 i taget och låt fritera ca 2-3 min. Halloumin ska bli krispig och gyllene. Lägg över på en tallrik med hushållspapper och låt rinna av.

Till detta grovhackade jag lite grönkål, ta bort den träiga stjälken. Fräs geönkplen och lite pumpafrön ett par min i lite olja, så grönkålen blir lite frasig och mörkgrön. Skivade upp några tomater och rev lite lila morot över. Klart!

print

You may also like

Leave a Comment