Dagens fräscha och enkla fiskbiffar är ett perfekt sätt att få hela familjen att äta fisk. Jag serverade med smörfrästa haricot verts, en enkel dillsås och lite tomater men man kan ju servera tex pressad potatis till barnen (även pressad blomkål) eller vad man nu önskar!
Jag valde både fryst torskfilé och fryst laxfilé som jag tinade upp. Man kan givetvis använda färsk fisk, köpa fiskfärs direkt från fiskhandlare och blanda andra fisksorter.
Jag slänger med receptet på den enkla dillsåsen nedan.
Ingredienser Fiskbiffar, ca 4 port (7-8 biffar)
400 g torskfilé
200 g laxfilé
Ca 1 dl vispgrädde
1 ägg
En näve hackad färsk dill
3-4 finhackade salladslökar (alt 1 finhackad rödlök)
Salt, svart och vitpeppar
saften från 1/2 citron
Smör till stekning
Gör såhär:
I en bunke – lägg i fisk, ägg, grädde, citronsaft, salt och peppar. Dra några drag med stavmixer så det blir med som en smet, gör inget om det fortfarande är några bitar i. Har du ingen stavmixer så kör i matberedare eller mosa runt med gaffel i(lite jobbigare bara)). Tillsätt salladslök och dill, blanda runt ordentligt.
Blöt händerna i kallt vatten och forma lagom stora biffar. Jag fick ut 7 men hade kunnat göra dom lite mindre och gjort 8. Bryn i smör ca 3-4 min på varje sida. Klart!
Den enkla dillsåsen gjorde jag innan biffarna så fick den stå och dra till sig lite.
Enkel dillsås, ca 4 port
Ca 2 dl creme fraishe
Ca 1 dl neutral filmjölk, tex fjällfil (alt gräddfil)
Ca 1 dl majonnäs
Saften från 1/2 citron
Salt, peppar
Ca 1 kruka finhackad färsk dill
Ev ett par nypor sötning (jag använde sötströ, men kan uteslutas)
Gör såhär:
Blanda créme Fraiche, majonnäs noch filmjölk. Filmjölken gör såsen syrligare så rekommenderar det starkt! Smaka av med citron, dill, salt och peppar samt ev sötning. Ställ i kylen medan du förbereder fiskbiffarna.
1 comment
Jättegott och lättlagat