Hej allihop!
Ikväll är vi precis hemkomna från några underbara semesterdagar i Prag så kom matlagningsabstinensen ikapp. Jag var bara tvungen att få ställa mig i köket! Dock har vi inte handlat på ett tag eftersom vi varit bortresta så jag fick trolla lite med det som fanns hemma, men det blev supergott och klart på drygt 20 min. Perfekt vardagsmat!
Falukorvsgryta, ca 4 port
Ca 600 g falukorv
1 gul lök
Ca 3 dl grädde
Pepparot – färskriven eller på tub (mängd efter smak)
Salt, peppar
En näve färsk eller fryst dill
Ev 1-2 tsk senap
Smör till stekning
Gör såhär:
Strimla lök och skär falukorven i strimlor. Fräs på löken nån minut i lite smör tills den blir gyllene och lägg i korven. Stek så korven får lite färg några min. Slå på grädde, senap och pepparot – ta lite i taget så det inte tar över, jag använde kanske 1,5 tsk pepparot på tub. Blanda runt och låt koka upp så grädden tjocknar ca 10 min. Smaka av med salt, peppar och dill. Låt puttra ca 5-10 min och servera falukorvsgrytan tex med mitt enkla Blomkålsstomp.