Falukorvsgryta med dill

by Jessica

Hej allihop!

Ikväll är vi precis hemkomna från några underbara semesterdagar i Prag så kom matlagningsabstinensen ikapp. Jag var bara tvungen att få ställa mig i köket! Dock har vi inte handlat på ett tag eftersom vi varit bortresta så jag fick trolla lite med det som fanns hemma, men det blev supergott och klart på drygt 20 min. Perfekt vardagsmat!

Falukorvsgryta, ca 4 port

Ca 600 g falukorv

1 gul lök

Ca 3 dl grädde

Pepparot – färskriven eller på tub (mängd efter smak)

Salt, peppar

En näve färsk eller fryst dill

Ev 1-2 tsk senap

Smör till stekning

Gör såhär: 

Strimla lök och skär falukorven i strimlor. Fräs på löken nån minut i lite smör tills den blir gyllene och lägg i korven. Stek så korven får lite färg några min. Slå på grädde, senap och pepparot – ta lite i taget så det inte tar över, jag använde kanske 1,5 tsk pepparot på tub. Blanda runt och låt koka upp så grädden tjocknar ca 10 min. Smaka av med salt, peppar och dill. Låt puttra ca 5-10 min och servera falukorvsgrytan tex med mitt enkla Blomkålsstomp.

img_20161214_191332

print

You may also like

Leave a Comment