Testade och göra falsk potatissallad för första gången i helgen, kan säga att denna kommer bli en favorit till sommaren. Jag utgick från orginalrecept från bästa 56kilo men gjorde lite egen variant.
Falsk Potatissallad/ Zucchinisallad , ca 4 portioner:
1 normalstor tärnad zucchini
½ grovhackad purjolök
½ finhackad rödlök
Ca 1,5 dl creme fraishe
ca 1 dl majonnäs
2-3 tsk dijonsenap
salt, peppar
1-2 vitlöksklyftor (kan uteslutas)
smör att steka i
Gör såhär:
Salta den tärnade zucchinin och låt stå några min. Badda av den med lite hushållspapper så du får bort lite överflödig vätska. Fräs på zucchinin och purjolöken i smör tills dom mjuknat, det tar bara några min. Låt blandningen svalna.
Blanda övriga ingredienser i en skål, blanda ner zucchinin och purjon. Låt stå kallt så det gottar ihop sig innan det ska avnjutas. Jag gjorde i ordning denna på kvällen och lät den stå över natten. Passade perfekt till adventsbrunch på söndagen.
Serverade den med rostbiff som vart över från middagen och ett ostknäcke.
3 comments
Hej!
Kan man göra denna sallad under ex en onsdag men äta den först på fredagkväll. Håller den sig fräsch och krämig så länge?
Jag dubblerar cremefraicheröran och hackar i kokta ägg. Då blir det som en hel måltid. Har man bråttom kan man byta auberginen mot gurka. Blir inte lika matigt, men gurka behöver ju inte kallna.
Testa pressa i vitlök!!!:)))eller hackad sill.asgott.