Fajitasgratäng

by Jessica
Fajitagratäng lchf

 

Hoppas alla har en fin fredag – själv har man kommit hem från semestern i Krakow idag efter några riktigt intensiva dagar. Har upplevt mycket kul och lärorikt under denna vecka. Hade dock inte så mycket energi kvar idag så fick bli en snabb och mättande middag. Kyckling stod på menyn så jag slängde ihop en snabb kycklinggratäng med lite fajitafeeling.

Ingredienser; ca 4 portioner.

ca 500 g kycklingfilé skuren i lagom stora bitar

2 paprikor, gärna två olika färger

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

150 g Philadelphia (kan bytas mot creme fraishe, eller ta hälften av varje)

1-2 msk grädde

ca 250 g riven ost

smör till stekning

salt, svartpeppar, chilipulver/flakes, lökpulver, paprikapulver, curry, gurkmeja, malen spiskummin.

 

Gör såhär:

Blanda i ordning kryddorna, ca ½ tesked av allt – utom möjligtvis salt och chili, prova er fram och välj efter egen smak. Lägg en rejäl klick smör i en stekpanna, i med kryddorna, lägg ner kycklingbitarna och fräs på några minuter tills det ser genomstekt ut. Lägg sedan kycklingen i botten av en ugnsform, jag använde en lite mindre och djupare form. I samma stekpanna, fräs på paprikan tillsammans med vitlök och hackad gul lök tills allt mjuknat litegrann.

I en skål, blanda philadelphian med 150 g riven ost. Salta och peppra ev. Tillsätt någon matsked grädde för att få till en smidig ostcremé, den ska dock inte bli rinnig. Klicka ostcremen över kycklingen. Häll över paprikablandningen, salta, peppra och strö över några chiliflakes. Toppa med sista osten. Ställ in i ugnen på ca 200g i 10-15 min. Dra på grilläget sista minutrarna så får ni lite fin färg på osten. Servera med tex lite grönsallad, tomatsalsa, guacamole eller liknande.

IMG_20150626_175911

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_20150626_182526-e1435343548545-576x768

 

 

 

 

print

You may also like

1 comment

Mariana 2015-06-30 - 08:28

Det lät gott!! Ska jag testa 🙂
Kram Mariana @kost.träning på insta

Reply

Leave a Comment