Hej hopp!
Denna slängde jag ihop igår till brunch. Otroligt gott och ett bra sätt att göra sig av med lite rester!
Egentligen en variant av min ”Ostgratinerade Baconpaj” men tänkte att det är lika bra att lägga upp den här – eftersom den blev så otroligt god! Man kan säga att det är som en blandning av en paj och ugnsomelett, väldigt matig och mättande. Fungerar perfekt och ta med i matlåda dessutom.
Tips, lättast är att använda en springform, min är ca 28cm i diameter!
Ingredienser, ca 4-6 port
1 paket bacon 140 g
Ca 300 g stekt, valfri kryddad, köttfärs (perfekt om du har tacorester eller köttfärssås över)
150 g riven ost av valfri sort
6-7 ägg (ta 7 om dom är små)
Ca 3 msk grädde
Salt och peppar
5-6 skivor/lite riven ost för topping
Gör såhär:
Hacka bacon och lägg i botten, behöver ej förstekas. Lägg på den rivna osten och köttfärsen. Riv över lite svartpeppar. Blanda ägg, grädde och kryddor i en bunke och häll över fyllningen. In i ugnen på 200g i ca 15 min. Ta ut formen och lägg på extra ostskivorna. In i ugnen igen ca 5-8 min när den fått fin färg. Kör gärna sista minuterna på ugnens grilläge för mer färg.
Låt pajen stå ca 10 min och sätta sig innan ni hugger in. Servera med tex creme fraische och en fräsch sallad.