Enkel efterrätt; Mascarponekräm, chokladsås och färska hallon

by Jessica

 

Här kommer ett snabbt tips på efterrätt som jag slängde ihop ikväll. En krämig mascarponekräm, en lite salt chokladsås och söta hallon. Väldigt bra kombination!

Beräkna detta recept till ca 2 portioner, serverar ni som jag gjort på bilden ovan, dvs små duttar här och där, räcker det till 4 portioner.

Ingredienser Mascarponekräm:

150 g mascarpone (italiensk färskost)

Ca 1,5-2 dl grädde

2-3 krm vaniljpulver/frön från en vaniljstång

1-2 msk sötning (kan uteslutas)

Saften från 1/2 citron + ev lite rivet citronzest.

 

Gör såhär:

Vispa mascarpone med grädde. Tillsätt ev sötning, vaniljpulver och smaka av med citronsaft. Vill du ha extra syrligt så ta saften från en hel citron. Ställ gärna krämen i kylen en stund innan servering så är den lättare att spritsa. Blir den för lös? tillsätt mer mascarpone. För tjock? Häll på lite extra ovispad grädde och blanda runt.

 

Ingredienser Salt chokladsås:

Ca 40 g mörk choklad (minst 70%, gärna högre)

Ca 20 g smör

Ca 2 msk grädde

En nypa flingsalt.

 

Gör såhär:

Smält choklad och smör i vattenbad eller i micron försiktigt. Blanda i grädden och blanda till en slät sås, tillsätt lite flingsalt och smaka av. Såsen ska inte vara söt utan mer lite bitter från den mörka chokladen och ha sälta, väldigt bra komplement till de söta hallonen. Låt såsen svalna något innan servering.

Servera Mascarponekrämen med chokladsås och färska hallon eller tex jordgubbar!

print

You may also like

2 comments

Sanna E 2016-07-22 - 21:13

Detta var så gott! 10 gånger bättre än jag trodde och då trodde jag ändå att det skulle vara jättegott!

Reply
Irene 2016-07-18 - 22:23

Det ser jättegott ut! Det måste jag testa!

Reply

Leave a Comment